Harvey Weinstein kalapban jár elvonóra, és dokumentumfilmet tervez saját magáról

A producer kihagyta az Oscar-átadót, amin talán nem is lepődünk meg, azon viszont mindenképpen, hogy dokut készül forgatni saját életéről.

Harvey Weinsteint, a producert, akit már megszámlálhatatlan nő gyanúsít szexuális zaklatással, nemi erőszakkal és egyéb mocsoksággal, nem sokára letartóztathatják. A botrányt még tavaly robbantotta ki a The New York Times és a The New Yorker majdnem egy időben megjelent cikke, és azóta az is kiderült, hogy a producer már évtizedek óta űzi „játékait”. Ő továbbra is tagadja a vádakat, és ebben a pillanatban egy arizonai rehabilitációs intézetben kezelteti szexfüggőségét.

Fotó: Drew Angerer/Getty Images

 

A Times cikke szerint Weinstein korán kel, látogatja a csoportterápiákat, méghozzá fekete pólóban és egy puhakalapban. És a legfontosabb: egy dokumentumfilmet próbál összehozni saját magáról. Közeli források szerint a film arra szolgálna, hogy utat nyisson a producernek a visszatérésre. Weinstein egyik képviselője egyenesen azt állítja, hogy a producerek és egyéb filmes szakemberek tolonganak azért, hogy segítsenek Weinsteinnek, hogy az a lehető legjobban be tudja mutatni történetét a saját szemszögéből.


Weinstein 45 napos terápiás kezelése egyébként 58.000 dollárba kerül, és egy csak férfiak számára nyitva álló rehabilitációs intézményben történik, ahol olyan hírességek fordultak már meg, mint Kevin Spacey vagy Tiger Woods. Ám ahelyett, hogy a producer befejezné a kezelést, és egy intenzív utóterápián venne részt, őt most jórészt a vele kapcsolatos jogi ügyek kötik le – ezt hárman is tanúsítják, akik az elmúlt pár hónapban találkoztak vele. Az is kiderült, hogy jelenléte felborzolta a kedélyeket Scottsdale-ben, ahol az intézmény található, és a szomszédos Paradise Valley-ben élő nyugdíjasok, illetve az ott vakációzók sokat panaszkodnak a filmes hírességre.

Weinsteint egyébként nem rég látták egy luxus kategóriájú olasz étteremben, és az ott élők egyenesen sportot űznek abból, hogy ki hol találkozik a producerrel.

via Vulture