„Hát te beteg vagy!” – mondta James Cameron Schwarzeneggernek a Terminátor 2. előtt

Érdekes kulisszatitkot osztott meg a sztár egy évfordulós beszélgetésen.

Mint azt minden rajongó tudja, James Cameron a Terminátor-franchise-t úgy alapozta meg, hogy miután az első részben gyilkos cyborgként mutatta be az Arnold Schwarzenegger által alakított címszereplőt, a második filmben egy hirtelen váltással nagybetűs Hőst faragott belőle, aki ráadásul ugyanazt a családot védi, akiket a Terminátor 1-ben még el akart pusztítani.

Ez a változás a Terminátor 2.: Az ítélet napjában Schwarzenegger pályájának legikonikusabb momentumait hozta el – ám a sztár nem volt mindig meggyőződve róla, hogy jó döntés volt „családbaráttá” tenni az általa megformált karaktert. Minderről a színész egy, az Academy Museum of Motion Pictures által szervezett beszélgetésen számolt be, amit az alkotás bemutatásának évfordulója alkalmából rendeztek (a Terminátor 2-nek 1991. július 1-jén volt a díszbemutatója).


„»Hogy érted, hogy jó Terminátor? 68 embert öltem meg az első részben. A másodikban ezért vagy százötvenet meg kéne. Emeljük a téteket! Majd elvágom a torkukat, ágyúval lődözöm le őket és áthajtok rajtuk egy autóval. Valahogy le kell köröznöm Stallonét!« Mondtam neki, mert akkoriban tényleg ez volt a legfontosabb küldetésem” – elevenítette fel némi önkritikával az akciósztár. Beszámolója szerint Cameron szerencsére nem hagyta magát, és az alábbi keresetlen szavakkal verte vissza Schwarzinak a véresebb forgatókönyvre irányuló érveit.

„Azt mondta nekem: »Arnold, állj már le! Tisztára beteg vagy! De én gondoskodom róla, hogy egyetlen embert sem fogsz megölni a Terminátor 2-ben.« Mire én azt mondtam neki, hogy ez a leghülyébb ötlet, amit valaha hallottam. »Hogy lehetne valami a Terminátor 2., amiben nem ölök meg senkit?

Legalább mutatóba dobáljunk be pár hullát!«”

– emlékezett vissza a sztár, aki így utólag már persze elismerte, hogy Cameronnak igaza volt, és az ő forgatókönyvírói zsenijének köszönhetően lett mára a Terminátor-franchise az, ami.


(via IndieWire)

 

Teszteld a tudásod!

Mennyire ismered a Terminátor-filmeket? – KVÍZ

A minap eszünkbe jutott, hogy még nem volt kvíz a Terminátor-filmekről. Nosza, pótoljuk a hiányosságot.

Tovább