Így fojt vérbe egy felkelést Joaquin Phoenix Napóleonja

Új képeket osztottak meg az X-en a közelgő Ridley Scott-eposzból az 1795. október 5-i royalista felkelés leverésének évfordulóján.

Ridley Scott Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby főszereplésével forgatott történelmi eposza november 23-án fog bemasírozni a magyar mozikba, a film mögött álló stúdiók (az Apple és a Columbia) pedig új képek twitteres megosztásával csigázzák még tovább a kedélyeket.

A jelek szerint a Bonaparte Napóleon felemelkedéséről és feleségével, Joséphine-nel való kapcsolatáról szóló moziban fontos szerepet kap majd a a Phoenix játszotta történelmi alak által 1795. október 5-én vérbe fojtott royalista lázadás, mivel a most nyilvánosságra hozott fotók ezt ábrázolják.


Az új fényképeken kívül a posztban azt is elárulják, hogy a film 70mm-es, Screen X és IMAX formátumban is látható lesz (utóbbi két verzióban remélhetőleg nálunk is), így még tovább emelik a rendkívül látványosnak ígérkező alkotás eposzi hatását. Napóleon története egyértelműen nagyvásznat érdemel, de akit még behatóbban érdekel a nagy formátumú történelmi alak sztorija, azt a gyártó további extrákkal kényezteti.

A maga 157 perces játékidejével a mozis verzió sem nevezhető rövidnek, de

az Apple TV+-ra valamikor a mozis premiert követően felkerül majd egy négy és félórás rendezői változat is.

A hírek szerint ebben elsősorban Joséphine fiatalkorát láthatjuk bővebben.


(via Collider)

 

Ez is érdekelhet

Eposzinak ígérkezik Ridley Scott Napóleon-filmje – Előzetes!

Joaquin Phoenix a Gladiátor után megint egy császárt játszik.

Tovább