Így készült az életrajzi film Putyinról, melyet Cannes-ban mutatnak be

Putyin is ott lesz Cannes-ban, persze nem az igazi, hanem az AI-verzió, amelyet egy lengyel filmes kreált meg.

A Port is megírta pár hete, hogy a Besaleel művésznéven alkotó lengyel Patryk Vega készített Vlagyimir Putyin orosz elnökről egy életrajzi filmet, amelyben mesterséges intelligenciával generálták meg a főszereplőt. Az már biztos, hogy szeptember 26-án kerül a film a lengyel mozikba, de a produkciónak próbálnak nemzetközi forgalmazót is találni, ezért levetítik a Cannes-i Filmfesztiválhoz kapcsolódó filmvásáron is.

A The Hollywood Reporternek nyilatkozva Besaleel elmondta, hogy az orosz vezető jeleneteit egy hasonló testalkatú lengyel színész segítségével vették fel, és mesterséges intelligencia alapú technológiát használtak arra, hogy Putyin arcát a színészre helyezzék, hogy valósághű hatást keltsen a legnagyobb felbontásban is, amit szerinte hagyományos maszkkal vagy protézissel lehetetlen lenne megvalósítani.

Besaleel, aki olyan erőszakos és rendkívül sikeres lengyel gengszterfilmekkel szerzett nevet magának, mint a Pitbull és a Mafia Woman, a Putyinnal debütál angol nyelven. A filmet politikai thrillernek és az orosz elnök pszichológiai portréjának szánja, amelyben Putyin élettörténete úgy bomlik ki, mint egy gengszter felemelkedésének sztorija.

A film több valós eseményt érint, köztük a 2002-es moszkvai színházi túszdrámát, Csecsenföld Putyin felügyelete alatt végrehajtott szőnyegbombázását és Ukrajna orosz megszállását, ukrán filmesek által az invázió idején készített felvételeket is felhasználva.

A sztori középpontjában azonban elsősorban maga Putyin áll, pontosabban Besaleel mesterséges intelligenciája. A film trailerében láthatjuk, ahogy Putyin megalázza volt feleségét, Ljudmila Alekszandrovna Ocseretnaját azzal, hogy a nála jóval fiatalabb barátnőjével, Alina Kabajevával folytatott viszonyával henceg, valamint ahogy hidegvérrel rendel el bombázásokat és politikai merényleteket, és kapunk egy olyan vágóképet, amelyen bepiszkított pelenkában remeg.

Besaleel még 2022 májusában, Oroszország ukrajnai invázióját követően jelentette be a filmet, de elmondása szerint több mint két évbe telt, mire kifejlesztették és betanították a Putyin képmását a vásznon megjelenítő mesterséges intelligenciát.

via: THR