Ilyen tökéletesen utánozta le Freddie Mercuryt a Queen-film főszereplője

Rami Malek alakítása egyszerűen kísérteties. Nézd meg a videót, amiben egymás mellé rakták az életrajzi film koncertjelenetét és az eredeti felvételt!

Mint arról korábban többször írtunk, a Mr. Robot című sorozatból ismert színész olyan elképesztő mértékben elevenítette fel a néhai énekest, mind külsőben, mind gesztusokban, mimikában és mozgásban, mintha az ikertestvére lenne.

Most egy, a Twitteren közzétett videónak köszönhetően pontról pontra megnézhetjük, milyen hiteles is volt a játéka a Bohemian Rhapsody című Queen-film egyik kulcsjelenetében. Az alkotás tetőpontja, amikor az együttes legendás koncertjét adja az 1985-ös Live Aid keretén belül, és a szemfüles Twitter-felhasználó egymás mellé rakta az életrajzi film vonatkozó képsorát és a Freddie Mercuryék fellépéséről készült archív felvételt.

Az eredmény pedig egyszerűen megdöbbentő. Malek mozdulatról mozdulatra leköveti Mercury koreográfiáját, és még az időzítés is stimmel, azaz mindent pontosan úgy és pontosan ugyanakkor csinál, mint a legendás sztár. Amikor például a címadó dal előadása végén Mercury a levegőbe bokszol, a színész is így tesz, és még a mikrofont is ugyanakkor ragadja meg, vagy teszi át egyik kezéből a másikba.

De ugyanilyen lenyűgöző a Radio Ga Ga elején az a mozdulatsor (mászkálás, ugrálás, integetés, tapsolás stb.), amit Malek szintén pontról pontra rekonstruált. Ahogy arról korábban már írtunk, a színész nemcsak koreográfussal, hanem külön mozgástrénerrel dolgozott együtt, amikor felkészült Mercury megformálására a filmben. Nyugodt lélekkel jelenthetjük ki, hogy érdemes volt.


(via Independent)