Imádták a felismerhetetlen Renée Zellwegert új filmje díszbemutatóján

Olyan zseniális az alakítása, hogy mindenki biztos az Oscar-jelölésében.

A Judy Garland életéről szóló Judy vetítése végén a színésznő háromperces álló ovációt kapott a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon. A kirobbanó siker annyira meghatotta Zellwegert, hogy könnyekben tört ki – és igazából még ő állíttatta le viccesen a tapsot, mert félő volt, hogy teljesen szétkenődik a sminkje.

Az End of the Rainbow című musicalen alapuló, Garland utolsó hónapjairól mesélő életrajzi filmet – amiről részletesebben itt és itt írtunk korábban – már a Telluride-i Filmfesztiválon is nagyon jól fogadták, a torontói fogadtatás azonban az alkotók minden várakozását felülmúlta. A neves amerikai fesztiválokon való szereplés pedig elég jó előjele szokott lenni a későbbi Oscar-jelöléseknek, így már most mindenki biztosra veszi Zellweger (negyedik) nominációját.

Főleg, hogy a kritikusok szerint elképesztő alakítást nyújt a zenés életrajzi filmben, amelynek a kedvéért fizikailag is jelentősen átalakult. A Variety kritikusa azt írja, hogy a 15 év alatt, amióta a TIFF-re (Toronto International Film Festival) jár, egyszer sem látott még akkora éljenzést, mint amekkorát Renée Zellweger kapott.

A Buzzfeed vezető filmes szakújságírója szerint a színésznő „ragyogó, ragyogó és ragyogó” a szerepben. „Teljesen kész vagyok. Egyszerűen hihetetlen az alakítása. Nem lehetséges túlzásba esni” – tette hozzá Adam B. Vary. „A film köré épül, és ő az elsődleges ok, amiért látni kell. Tudom, hogy közhelyes ilyet mondani, de igaz:

miközben nézed, egyszerűen elfeledkezel róla, hogy nem az igazi Judy Garland van a vásznon”

– teszi hozzá Robert Levin, az amNew York nevű újság főszerkesztője.


(via IndieWire)