Íme a legfrissebb képregényfilmes hírek

Pókember még egy ellenfelet kap, folytatódik a kalamajka a Batman körül, tényleg nem lesz Hellboy 3 - olyan sok képregényfilmes hír érkezett, hogy összegyűjtöttük egy csokorba a legfontosabbakat.

Pókember új ellenfele

Nyáron érkezik a moziba a Marvel filmes univerzumába végre visszatért Pókember. Pókcsípést és meghaló Ben bácsit szerencsére harmadjára már nem fogunk látni, May néni sem lesz már az a sopánkodó kisnyugdíjas, mint eddig, és a címszereplőt is végre nem egy harmincas színész fogja alakítani. A tejfölösszájú szuperhőst Vasember veszi a szárnyai alá, hogy a “nagy erő, nagy felelősség” jegyében felkészítse a rakétameghajtású sziklán üldögélő, lila tejbetök, Thanos elleni apokaliptikus csatára a Bosszúállók: Végtelen háborúban.

Ám az még odébb van, a közkedvelt hálószövő egyelőre a vásznon még nem látott Keselyűt (Michael Keaton) fogja halálra idegesíteni, és most felfedték a második főgonosz személyét is. Bookem Woodbine (Fargo sorozat, Emlékmás remake) alakítja a Sokkolót, akit eddig szintén csak a képregény lapjain (és esetleg valamelyik rajzfilmben) láthattunk. A Keselyűhöz hasonlóan a Sokkoló is szuperkütyükkel gonoszkodik: speciális fémkesztyűivel óriási lökéshullámokat képes gerjeszteni.

A New York Toy Fair kapcsán osztották meg a közelgő film egyik concept artját, bár az új gonosztevő maskarája egyelőre még nem végleges.

Forrás: Eric Cameron Film/Instagram

 

A Batman ismét rendező nélkül maradt

Ember legyen a talpán, aki követni tudja az önálló Batman-film körüli hercehurcát. Ott tartottunk, hogy miután szegény Ben Affleck teljesen befordult, hagyta a fenébe a Batman rendezését - és már az sem biztos, hogy ismét felveszi a Maszkos Muskétás gúnyáját. A legutóbbi hírek szerint a Warner Matt Reevest, a Cloverfield és a kiváló Majmok bolygója-reboot második és harmadik részének rendezőjét szemelte ki, ám a direktor szinte azonnal le is lépett. Semmi konkrétumot nem lehet tudni a távozás okáról, csupán annyit, hogy a tárgyalások váratlanul félbeszakadtak, ám ha lecsillapodnak a kedélyek, a stúdió talán meg tud állapodni a rendezővel. Lássuk be, ez elég nagy porhintésnek hangzik. Ennyi kavarás után már most borítékolható, hogy bárki szakmunkás is rendezze majd a filmet, a végeredmény borzalmas lesz.

 

 Eldőlt a Hellboy 3 sorsa

Nemrégiben Guillermo del Toro egy twitteres szavazást követően összeült Mike Mignolával, a figura megalkotójával és a címszereplő Ron Perlman-nel, hogy kiókumlálják, hogyan valósíthatnák meg Hellboy harmadik kalandját, ezzel teljessé téve a trilógiát. A három zseni összeült, és ezzel felcsillant a remény, hogy sok évnyi hányattatás után talán végre megvalósul a világ legjobb képregényfilmjének utolsó fejezete. Del Toro egy igazi zseni, egészen különleges látásmódja és stílusa van, és mint az ilyenkor lenni szokott, a filmjei sajnos nem szoktak kasszát robbantani. Márpedig a Hellboy 3 a vörös ördög sorsának beteljesülését mesélte volna el, amiben bekövetkezik az armageddon, és ez tonnányi pénzbe kerülne.

Del Toro egy rövid és szomorú Twitter-üzenetben jelentette be, hogy nem sikerült semmi okosságot kitalálni, és most már biztos, hogy a film soha nem fog elkészülni.