Interaktív trailert kapott a Mátrix 4, rákattantak a rajongók

Minél többször nézi meg valaki az új előzetest, annál több olyan képkockát fedezhet fel benne, amit korábban még nem látott.

Megérkezett a Matrix: Ressurrections (itthon valószínűleg: Mátrix - Feltámadások) címen futó Mátrix 4 első kedvcsináló előzetese, ami igazából csak egy kis ízelítő a csütörtöki igazi trailer előtt. De így is teljesen megőrülnek tőle a fél világ Mátrix-rajongói! De ezen nincs is mit csodálkozni, hiszen az előzetest promótáló link, a WhatIsTheMatrix.com azonnal átugrik a thechoiceisyours.whatisthematrix.com oldalra, ahol Neóhoz hasonlóan mi is az 1999-es Mátrixból jól ismert döntés elé állunk: a piros, vagy a kék kapszulát válasszuk? 

Attól függően, melyik kapszuláért nyúlunk, különböző jeleneteket láthatunk felvillanni az új filmből: Neil Patrick Harris egy pszichiáterként tűnik fel, akinek bevarrják a száját, a kopasz Yahya Abdul-Mateen II (mint a fiatal Morpheus) megmutatja Neónak, hogy az élete csak egy délibáb, és így tovább. Vannak persze fix jelenetek, de minél többször nézi meg valaki az új előzetest, annál több olyan képkockát fedezhet fel benne, amit korábban még nem látott (a Gizmodo számításai szerint a weboldal 180 000 különféle trailert képes generálni). Emellett az előzetes narrátora „bemondja a pontos időt”, vagyis mindig az az időpont jelenik meg látványosan az előzetesben, ahányat mutat épp a számítógépünk (vagy a mobiltelefonunk) órája!

Az új Mátrix-kedvcsinálóról túlzás nélkül ki lehet jelenteni, hogy felrobbantotta az internetet. A rajongók előszeretettel kockázzák ki a két előzetes összes véletlenszerűen felvillanó jelenetét, és már ezek alapján olyan kijelentésekre ragadtatják magukat a közösségi médiában, hogy a Matrix: Ressurrections vizuálisan sokkal szebb és érdekesebb, mint az évtized blockbustereinek nagy többsége:

Mások azzal dicsekszenek, hogy az elmúlt 10+ évben soha egyetlen film hivatalos weboldalára nem kattintottak rá (hiszen legyünk őszinték: miért tennénk ilyesmit?), a Mátrix 4 volt az első ilyen:

A kikockázott jelenetfotók között jó pár érdekességet kiszúrtak már a rajongók. Itt például egy alak (valószínűleg Keanu Reeves karaktere, Neo) battyog be a szimulált valóságban egy neonfényes bárba, amit úgy hívnak: Simulatte.

Természetesen a kedvcsináló interaktív előzetes nyomán ismét feléledt az a népszerű konteó, miszerint a Mátrix-filmek és a John Wick-filmek világa ugyanaz, így a Mátrix 4 valójában a John Wick 4 lesz. Erer utal az alábbi Twitter-bejegyzés is, ami azt figurázza ki, hogy a Mátrix 4 főhőse John Wick, aki most tudja meg, hogy a szeretett kutyája csak egy hologram volt egy szimulált valóságban, és emiatt igencsak bedühödik:

(via Uproxx & NME & Movieweb & The Independent)