Inváziós sci-fi lehet a Tron: Örökség folytatása

A rendező megerősítette, hogy nincs minden veszve, csak jegelték a különleges sci-fi folytatását.

Fura és egyben merész húzás volt a Disney-től, hogy csaknem harminc év után folytatást készítettek az egyik legfurcsább, fájdalmasan alulértékelt filmjükhöz. Noha természetesen eljárt a grafika felett az idő, a Tron, avagy a számítógép lázadása különleges látványa és  hangulata még ugyanolyan magával ragadó, mint 1982-ben volt. Ugyan történetben nem lett erős a folytatás, ám túlzás nélkül mondható, hogy egy hatalmas, soha nem látott látványvilágú univerzumot teremtett. Talán ezért is lett mérsékelt sikere az egyébként piszkosul sokba kerülő filmnek, a mintegy 170 millió dolláros gyártási költség mellett mindössze 400 milliót fialt világszerte.

Forrás: Disney

 

A Collider számolt be róla, hogy egy los angelesi vetítés után megkérdezték a rendezőt, Joseph Kosinskit, hogy mi a helyzet a harmadik résszel. Kosinski elmondta, hogy nincs baj, nem törölték a tervet, csupán egyelőre jegelték. A Disney ugyanis a Tron 2 óta az addigiak mellé két nagy franchise-t is megkaparintott, hiszen övék a Marvel és a Star Wars, és még egy már sok lenne nekik ahhoz, hogy tisztességes minőségű filmeket készítsenek. (Ezek Kosinski szavai - a tisztességes minőséget azért kétségbe vonnám…)

A rendező elmondása szerint a Tron: Felemelkedés címre hallgató folytatás forgatókönyve már nagyjából 80%-ban kész van, és egy jó fél év múlva akár már neki is láthatnának a forgatásnak. Egy inváziós mozi lenne, épp az ellentéte az eddig látottaknak, tehát a Hálóból kerülnének át az ott lakók a való világba - épp úgy, ahogy Quorra (Olivia Wilde) tette az örökségben. A Kleopátra-frizurás, latexruhás, őrjítően gyönyrű program ugyanis átkerül a második rész végén, és afféle digitális-ember hibrid lesz belőle. Kosinski szerint ez lenne a “szuperképessége” is, hogy képes áthozni dolgokat a Hálóból.

Az eddigi két Tron szinte teljes egészében a virtuális világban játszódott, ám a Felemelkedés épp az invázió miatt jócskán kimerészkedne a “számítógép belsejéből”. Hogy ez jó ötlet-e, mindenki döntse el maga, de félő, hogy ezzel a húzással odalesz a Tron egyedisége - bár kétségkívül moziba ültetné a kizárólag tucatfilmeket kedvelőket is.

Hogy mi lesz akkor a film sorsa? Egyelőre még kétséges. Viszont Kosinski nem zárkózik el a tévétől sem, hiszen a Netflix nem csupán megreformálta a sorozatkészítést, hanem egy egészen új minőségi alapra is helyezte, de szívesen kísérletezne új technológiákkal is, mint például a VR-ral.

Mindenesetre a Tron franchise azért létezik: Shanghaiban iszonyú menő hullámvasutat építettek, amellyel a filmek szupermotorjait imitáló kocsikban roboghatnak végig a szerencsések a Háló alagútjain.