Itt a legújabb őrület a Netflixen, amit látnod kell!

Még alig múlt el a hype a Tiger King körül, és alig került fel Ryan Murphy legújabb alkotása, a Hollywood, máris akadt egy kihívójuk házon belül: egy elképesztő alapötletre épülő thrillersorozat, amit akár már most streamelhetünk.

Az Into the Night május 1-jén került fel a Netflixre, Érkezés a sötétségbe magyar címmel. A hatrészes széria Belgiumban készült, nemzetközi (francia, német, olasz, lengyel, orosz, török és persze belga) szereplőgárdával, az ötletgazda pedig az a Jason George, akit a Feketelista és a Narcos forgatókönyvírójaként, illetve a Botrány című sorozat és az Alelnök társproducereként ismerhetünk.

Az apokaliptikus sci-fi/thriller sorozat bivalyerős alapötletre épül: miután a Nap minden életet elpusztított a Földön, egy Brüsszelből induló éjszakai repülőjárat utasai lesznek az utolsó túlélők – lévén, hogy nem a földön, hanem a levegőben tartózkodtak (a dolgok tudományos hátterét most inkább ne feszegessük).

Annak ellenére, hogy európai alkotásról van szó, ami ráadásul többféle nyelven (francia, flamand, angol, olasz, török, arab, orosz, bolgár, mandarin, lengyel) beszél, a nézők az egész világon rákattantak a szériára, amiről a neves amerikai filmes site, az IndieWire egy hosszú elemzést is közölt: ebben a Lost – Eltűntekhez, de még inkább a Féktelenülhöz hasonlítják az alkotást.

„Az Érkezés a sötétségbe egy high-concept thrillerbe bújtatva azt az alapkérdést teszi fel, amit sokszor lehet hallani napjainkban: képesek-e az emberek összefogni a közös jó érdekében, vagy az önzés egymás ellen fordít minket?”

– nyilatkozta munkájáról Jason George. „Nagyon megragadott az ötlet, hogy ez a különböző hátterű és meggyőződésű embereket egymás mellé kényszerítő kereskedelmi repülőjárat tulajdonképpen az emberiség kicsiben. Néha ez az összezártság barátság kialakulásához vezet, de van, hogy csak a közös karfák miatti marakodáshoz” – tette hozzá.


(via Independent, IndieWire)