Itt temetteti majd el magát Nicolas Cage

Az egyre kevesebb hajjal rendelkező színész megvásárolta nyughelyét, egy hatalmas, piramis alakú sírboltot New Orleans-ban. A helyiek nem örülnek.

Nicolas Cage-ről már korábban is kiderült excentrikussága mind a munkájában, mind a magánéletében. Úgy tűnik, hogy e jellemzője halála után is megállná a helyét, ugyanis tervei között szerepel, hogy egy piramis alakú mauzóleumban temetteti el magát New Orleans egyik híres temetőjében - írta meg az atlasobscura.com.

Forrás: Nelo Hotsuma/Flickr

 


Cage már javában készül a halál utáni életre, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy megvásárolta New Orleans két kísértet járta telkét, a LaLaurie Mansiont (Delphine LaLaurie egy hírhedt New Orleans-i sorozatgyilkos hölgy volt, aki előszeretettel kínozta és ölte meg rabszolgáit) és az Our Lady of Perpetual Help kápolnát. Cage ugyancsak megvásárolta New Orleans St. Louis 1. számú temetőjében álló – egyelőre névtelen – sírhelyet. Ebben a temetőben nyugszik többek között New Orleans egyik híres szülötte, Marie Laveau, akit a Voodoo királynőjeként is szoktak emlegetni.


Az üres sírhely egy majdnem három méter magas kőpiramis, amely különös kontrasztban áll a temető többi, föld alatt lévő sírjával, melyek több mint kétszáz évesek. A piramison még nincsen név, de egy latin feliratot már belevéstek: Omni Ab Uno, ami annyit tesz, hogy Minden az Egyből.


A színész továbbra sem kommentálja húzását, de többen arra gyanakszanak, hogy a sír valamiféle hommage-ként szolgál A nemzet aranya című filmjének, de az is lehet, hogy Cage szimplán stílusosan akarja eltemettetni magát. Mármint az ő stílusában. Az összeesküvéselmélet-gyárosok szerint viszont a piramis bizonyítja Cage és az Illuminátusok titkos kapcsolatát, a még elvetemültebbek szerint a piramis alakú nyughely tökéletes terep Cage-nek, hogy újjászülessen. A pletykák szerint Cage meg van bizonyosodva afelől, hogy a LaLaurie birtok megvásárlása miatt megátkozták, és azt hiszi, hogy azzal, ha Marie Laveau mellé temetik majd, a rontás lekerül róla.

Bármi is az ok, tény, hogy a piramis már így is a temető egyik ikonikus sírhelyének számít, és a helyiek dühösek, amiért Cage megszerezte azt. Sokak szerint több évszázados sírhelyeket is tönkretettek, hogy legyen hely a piramisnak. A közfelháborodás ellenére a piramis áll. New Orleans – úgy tűnik - nem szereti Cage-et, viszont az biztos, hogy Cage szereti New Orleans-t. Sokan úgy érzik, hogy Cage ezzel a húzásával a temető történelmi jelentőségébe is belerondít, az azonban biztos, hogy a sírhely már része lett a színész személyes mitológiájának.