Jack Nicholson azt akarta, hogy Joker egy ördögi, gonosz bohóc legyen, ne pedig pojáca

Viszont allergiás volt a saját gumiálarcára. Érdekességek a 31 éve bemutatott, első Batman-mozifilmről.

Bár nálunk csak 1989 karácsonyától vetítették a mozik Tim Burton kultikus Batman-filmjét, az Egyesült Államokban szinte napra pontosan 31 évvel ezelőtt, július 23-tól nézhették meg a képregényrajongók a filmszínházakban, hogyan fest a nagyvásznon az éjjelente fekete maskarában igazságot osztó Bruce Wayne (Michael Keaton), és ádáz ellenfele, a Joker (Jack Nicholson) küzdelme. A nosztalgikus visszaemlékezésekből most kiderült, hogy Nicholson, Burton és a Nick Dudman vezette sminkes csapat vért izzadt, mire sikerült egy olyan Joker-fizimiskát kitalálni, amivel mindannyian elégedettek voltak.

Forrás: Port.hu

 

Leginkább persze az ekkor már kétszeres Oscar-díjas sztár tiltakozott amiatt, hogy nem bújik ám csak úgy akármilyen festett arcú és hajú képregényes főgonosz bőrébe:

Rengeteget egyeztettünk. Kreatív és nagyon speciális [közös munka] volt. Megmondtam [Tim Burtonnek], hogy nem akarhat tőlem ilyen szintű bohóckodást. De azt is mondtam neki, hogy nyugodjon meg, megpróbálok majd humoros lenni, hiszen mégiscsak ő a Joker.

Nicholson tehát, ahogy az a fenti werkvideóban is jól látszik, még a zöld színű Joker-paróka színébe is beleszólt az előkészületek során. Azt viszont hősiesen tűrte, hogy mintát vegyenek a vigyorgó arcáról, legyártsanak az öntőforma alapján egy örök vigyorba torzult szájú, fehérre festett Joker-maszkot, ráapplikálják a sztár fejére, majd egy különleges festékkeverékkel még külön bőrszínűre mázolják abban a jelenetben, amikor a Joker leplezni akarja a savba zuhanás után kifakult bőrét.

Életem egyik legironikusabb pillanata volt, amikor kiderült, hogy allergiás vagyok arra a műanyagra, ami az alapvető anyaga volt a filmbéli maszkomnak.

(via The Hollywood Reporter)