James Cameron az Oscar-díjával akarta fejbe vágni Harvey Weinsteint

Az eset 1998-ban történt, azon az éjjelen, amikor a Titanic 11 kategóriában nyert.

Harvey Weinsteint sokan már jóval a nemi erőszakos botránya előtt is utálták Hollywoodban, James Cameron például annyira, hogy egyszer le akarta ütni a frissen nyert Oscar-díjával. Az esetet maga a rendező mesélte el a Vainty Fairnek adott interjújában.

Ez egyébként egy lassan 20 éves sztori: még az 1998-as Oscar gálán történt, ahol a Titanic 11 díjat söpört be. Többek között maga Cameron is kapott hármat a legjobb film producereként, valamint a vágásért és a rendezésért. Utóbbi trófeával akarta fejbe vágni Harvey Weinsteint a gála szünetében az eseménynek helyet adó színház aulájában – a producernek az volt a szerencséje, hogy Cameront lefogták, és már elkezdett szólni a zene, jelezve hogy vissza kell mindenkinek ülnie a terembe a helyére.

Cameron részletesen elmesélte az interjúban, miért akarta megverni Weinsteint. A producer odament hozzá gratulálni, a rendező viszont ideges lett, mert eszébe jutott, hogy a nyájaskodó producer mennyire tiszteletlenül bánt a barátjával, az akkor még Hollywoodban jóformán ismeretlen mexikói horrorfilmessel, Guillermo del Toróval. A Miramax stúdió ugyanis ahol csak tudott, keresztbe tett del Torónak a Mimic - A júdás faj című 1997-es forgatásán. Cameront akkor lefogták, és azt mondták neki ne ott, ne a színházban és pont az Oscar-gála ideje alatt verje meg a producert – az viszont már sosem derült ki, hogy mondjuk mi lett volna, ha kinn a parkolóban üti le.