Jelenetek, amiktől kikészültek a filmrajongók

Az a jó, ha bele tudunk merülni egy filmbe, rajongóként pedig sokkal jobban át tudjuk érezni, ami kedvencükkel történik.

Han Solo halála

Gyanítható volt, hogy Han Solo meghal valamikor az új Star Wars-trilógiában, de mégis sokkoló volt a jelenet, amikor saját fia végzett vele. Hihetetlen jó volt látni a csirkefogóból szabadságharcossá, majd ismét simlis kópévá vedlett Hant, és központi szerepet is játszik, és amikor arra a hídra lépett, már előre sejthettük, hogy valami rossz történik, de reménykedtünk benne, hogy nem, kedvenc Star Wars-karakterünk ismét jellegzetes félvigyorával sétál ki a slamasztikából. Különleges ebben a jelenetben, hogy Kylo Rent még ezek után sem lehet egyértelműen gyűlölni, mert annyira jól megírt, összetett karakter - kétségkívül a legjobb az egész sorozatban.

 

Indiana Jones és a szívkitépés

Az Indiana Jones és a Végzet Temploma megdöbbentően sötét és durva film. A palotabéli vacsora csak afféle gusztustalan hülyülés, de a gyerekkínzás, korbácsolás, halálra gyötrés messze durvább, mint Indy bármelyik kalandja, sőt, Spielberg egész életművében is az egyik legnyomasztóbb. És ha mindez nem lenne elég, ott a rész, mikor a megbabonázott Indy gyereket ver, vagy a horrorba illő, kegyetlen szívkitépés -  nagyon rossz nézni, beleeszi magát az emberbe.

 

E.T. búcsúja

Akinek egyetlen könnye sem csordult ki az E.T. végén, annak nincs szíve. Divat giccsesnek nevezni Spielberg keresztény szimbolikával teli, sajátos megváltástörténetét, pedig csodálatosan működik, és az érzelmi hatása őszinte. A barátságos földönkívüli halála és feltámadása után elkerülhetetlen, hogy hazatérjen - és miután a többiek elbúcsúznak tőle, a kis Gertie átadja a muskátlit, E.T. megérinti Elliott homlokát, és azt mondja, hogy "Mindig itt leszek", majd megszólal a zene, nem lehet nem sírni. Az E.T. csodálatos film, de érzelmileg tényleg megvisel.

 

Pókember elporlad

Jön a Pókember-film folytatása, tudjuk, hogy Peter Parker, és ha nem is mindegyik, de a többi elporladt szereplő is visszatér, de mégis megrázó a jelenet, mikor Thanos csettintése után Pókember is elporlad. És azért, mert itt egy gyerek halálfélelmét látjuk, egy életvidám, bolondos gyerekét, aki szembesül azzal, hogy pillanatok múlva már nem fog létezni.

 

A kis Georgie halála

Stephen King már az Az elején sokkol, amikor a kis Georgie benyúl a csatornanyíláson, hogy elvegye Pennywise-tól a papírcsónakját, mire a bohóc kiszakítja a karját. A legújabb filmfeldolgozás elején, amikor a kissrác megáll a nyílás előtt és felbukkan a bohóc, már éreztük a gyomrunkban, hogy mindjárt bekövetkezik az, amit remélhetőleg nem mernek megmutatni. De megmutatták.