Joaquin Phoenix összevissza beszélt a Golden Globe-gálán

A színész egyszerűen nem bírja abbahagyni a trollkodást. De a köszönőbeszéde is elég érdekes volt.

Ahogy arról ebben a hírünkben már beszámoltunk, a Jokerben nyújtott alakításával Joaquin Phoenix nyerte a legjobb főszereplőnek járó Golden Globe-ot vasárnap éjjel. Köszönőbeszédében a sztárnak sikerült számos alkalommal kimondania az élő közvetítések rettegett, F-fel (magyarul B-vel) kezdődő szavát. Phoenix rögtön úgy indított, hogy elismeréssel adózott a kategória többi, díj nélkül maradt jelöltjének (Adam Drivernek, Antonio Banderasnak, Christian Bale-nek és Jonathan Pryce-nak), és eközben leszögezte, hogy „kiba*ottul nincs olyan, hogy legjobb színész”.

A sztár beszédét a folyamatos káromkodás miatt rendre le is némították a szervezők, így nem is lehet mindenhol rendesen érteni, hogy mit mond, a lenti videóban mindenesetre meghallgatható. Phoenix ezt követően szót ejtett a környezetvédelemről is, kifejezte abbéli örömét, hogy a Golden Globe-gálán most először vegán menüt szolgáltak fel, és az ausztrál bozóttüzekről is megemlékezett, miközben cselekvésre szólította fel színészkollégáit az ügyben.

„Tudom, hogy mindenkinek az idegeire mentem. El sem hiszem, hogy kitartottál mellettem”

– köszönte meg a díjat a színész a Joker rendezőjének, Todd Phillipsnek. Beszéde vége felé Phoenix barátnőjét, Rooney Marát is megszólította (természetesen azt üzente neki, hogy szereti), és minden bizonnyal mondta volna még tovább is, de a szervezők lekeverték. A színész azonban zavarba ejtő produkcióját a színfalak mögött, a sajtószobában is folytatta.

Az újságírók előtt a sztár úgy kezdte, hogy azt állította, átverték, és fogalma sem volt róla, hogy most még vár rá egy rögtönzött kis fotózkodás és sajtótájékoztató. Joaquin Phoenix hírhedt arról, hogy nem viselkedik túl toleránsan interjúhelyzetekben, volt, hogy kisétált egy beszélgetésről, mert nem tetszett neki egy kérdés, de többször trollkodott már szét talkshow-fellépéseket is (az egyik az I’m Still Here című áldokumentumfilm részeként történt, erről itt írtunk korábban).

Phoenix ezúttal azon húzta fel egy kicsit magát, hogy az egyik riporter megkérdezte tőle, hogyan készült fel a Joker-beli szerepére – viszont szerinte ezt a kérdést ő már hat hónappal ezelőtt megválaszolta. Azért elmondta becsületesen most is a kötelező mondatokat, de a következő újságírói kérdést is minősítette, és közben elég zavartan viselkedett. Mindez a fenti videóban látható, de valószínűleg jobban járunk, ha inkább egy másik videót nézünk meg: ide kattintva látható az a nemrég nyilvánosságra hozott kisfilm, amelyben egy sokkal összeszedettebb Phoenix (és Todd Phillips rendező) mesél arról, hogyan készült a film híres táncjelenete.


(via Variety, Independent, LA Times)