Johnny Depp rendezett egy filmet, de sosem láthatjuk

A színész most elmondta, miért nem.

Minden színésznek van életben legalább egy nagy bukása, vagy olyan filmje, ami szerinte is elég vacakul sikerült (például Sylvester Stallone épp nemrég beszélt arról, hogy szerinte melyik a legócskább filmje). Johnny Depp esetében ez a rendezői debütálása volt, ami annyira rosszul sikerült, hogy nem is engedte bemutatni.

Pedig eredetileg maga a színész volt az, aki minden áron le akarta forgatni a The Brave (A bátor) című filmet. Depp korábban több rövidfilmet is készített, és 1997-ben nagyon vágyott arra, hogy nagyjátékfilmet is forgathasson.

A modernkori western főhőse Raphael, az amerikai őslakos, aki nap mint a megélhetéséért küzd. Nemrég szabadult a sittről, és mindent elad, ami pénzzé tehető, hogy jobb életet biztosítson a családjának. Megismerkedik a titokzatos McCarthy-val (Marlon Brando), aki azt állítja magáról, hogy rendező és filmproducer. 50 000 dollárt ajánl Raphaelnek, hogy szerepeljen egy snuff-filmben, aminek ugyebár az a lényege, hogy valós gyilkosságot vesznek filmre. Az elkeseredett Raphael belemegy a dologba, hogy gondoskodjon a gyerekeiről.

A filmet 1997-ben mutatták be a Cannes-i Filmfesztiválon, és hatalmasat bukott, a kritikusok egyenesen kudarcnak nevezték. “Fogalmam sincs, miért akartam megrendezni a filmet, de valami hajtott, hogy elkészítsem” – mondta Depp a közönségnek. Time Out kritikusa szerint

“unalmasan lassú és rendkívül nárcisztikus”.

Mivel Depp rengeteget dolgozott a filmen, minden kritikát támadásnak vett: “Olyan volt, mintha megtámadtak volna azért, mert merészeltem rendezni egy filmet.” 

 

Még több Johnny Depp

20 dolog, amit nem tudtál Johnny Deppről

Saját faluja van, szuperhős is lehetett volna és egyszer szétvert egy hotelszobát – egy tatu miatt.

Tovább

 

Arról, hogy a kilencvenes évek után miért nem rendezett, azt mondta, hogy nem akart más sztárokat felbosszantani: “Vannak színészek, akik nagyszerű munkát végeztek a filmemben, de ki kellett vágnom őket". Nem akarom megbántani a színészek érzéseit.”

Persze az igaz, hogy Depp nem igazán élvezte a rendezői munkát:

“Egész nap forgattam és játszottam is, aztán hazamentem, átírtam, megcsináltam a házi feladatomat színészként, majd rendezőként is. Végül amikor elaludtam, és még akkor is a filmről álmodtam. Borzasztó volt.”

(via Unilad)