Jön a Gladiátor 2, már a főszereplőt is kiválasztották

Russell Crowe helyett Paul Mescal lesz a főszereplő, Commodus császár unokaöccsét fogja alakítani.

Jön a Gladiátor 2, Paul Mescal pedig már tárgyalásokat folytat a főszerepről – sajtóértesülések szerint ugyanis ő alakítaná Luciust, Lucilla fiát, Commodus császár unokaöccsét. A 26 éves sztárt a nézők leginkább a Normális emberekből ismerhetik (melynek szexjelenetét nemrég a legkínosabbak között emlegettük).

Paul Mescal a 95. Oscar-gála életműdíj-átadó rendezvényén, 2022-ben (forrás: Gilbert Flores/Variety via Getty Images)

 

Ridley Scott még 2021 végén erősítette meg a hírt, hogy már kész a Gladiátor 2 forgatókönyve, bár más értesülések szerint a végleges vázlatot csak 2022 novemberében adták le az írók. Mint ismeretes, a Gladiátor 2000-ben hatalmas kasszasiker volt, 460 millió dollárt hozott világszerte, és a főszereplő Russell Crowe-t egycsapásra ismert nemzetközi sztárrá tette. A film öt Oscar-díjat nyert, így egy folytatás vagy egy előzményfilm már 2001-ben körvonalazódni látszott, csakhogy akkor elakadtak az ezzel kapcsolatos tárgyalások.

A rendező korábban azt nyilatkozta, hogy Russell Crowe vissza akart térni a folytatásban is, annak ellenére, hogy a karaktere meghalt, így a Gladiátor 2-ben természetfeletti elemek is szerepeltek volna. Egy időben Nick Cave-et kérték fel a forgatókönyv megírására: nála állítólag Crowe karaktere, Maximus, a második világháborúban és Vietnámban is harcolt volna. Ezt az ötletet azonban később elvetették, és nagy valószínűséggel most sem használták fel.

(via The Guardian)