Katherine Waterston akár már holnap leforgatná az Alien: Awakeninget

Csakhogy a Covenant rosszul teljesített a mozikban, és a Disney–Fox-fúzió miatt leállt egy rakás franchise folytatása.

A 2017-es Alien: Covenant bemutatója óta szinte kéthavonta felmerül a kérdés: folytathatja-e még egyáltalán Ridley Scott az Alien- és Prometheus-filmeket, vagy a nagyon soványnak számító 240,8 millió dolláros összbevétel miatt már egyetlen egy új részt sem kér a Fox stúdió? Azt régóta lehet tudni, hogy Ridley Scott és John Logan már egy ideje serényen dolgozik az Alien: Awakening forgatókönyvén, ami a Mérnökökre és a mesterséges intelligenciákra koncentrálna, és a Covenant női főszereplője, Katherine Waterston is szívesen elvállalna egy újabb Alien-filmet. A 38 éves brit színésznőt legutóbb egy interjúban kérdezték az új Alien-filmről:

Nem Hollywoodban élek, így mindig én vagyok az utolsó, aki megtudja, hogyan fog alakulni a karrierem. Szóval talán nem én vagyok a legmegfelelőbb személy ehhez a kérdéshez. De teljesen megértettem, hogy az emberek azt gondolják, lesz folytatás, mert már a Covenant forgatása idején is szó volt erről, és nagyon izgalmasnak hangzott. Az biztos, hogy beszállok a játékba, és megcsinálom, ha szólnak. De ez minden, amit tudok. Bizonyára valaki megváltoztatta döntését, mert rengeteg különböző ötlet keringett korábban a folytatásról. De nem akarok semmit elspoilerezni azzal, hogy beszélek róla, úgyhogy inkább nem mondok semmit.

Waterston tehát akár már holnap elkezdené az Alien: Awekening forgatását – a nagy kérdés az, hogy a Fox stúdió akar-e egyáltalán folytatást? A Covenant szerény bevételei mellett ugyanis ott van az is, ami miatt az Avatar 4-5 sem kapott egyelőre zöld utat: állítólag még idén év elején véglegesítik a régóta napirenden lévő Disney–Fox-fúziót, ám amíg nem lesz aláírva a megállapodás, addig a Fox stúdió a Disney áldása nélkül már nem vág bele semmilyen nagyobb költségvetésű blockbuster elkészítésébe. Ráadásul maga Ridley Scott egy ideje már inkább a Gladiátor 2-vel foglalkozik, és nem érdekli a Alien franchise folytatása. (via Movieweb)