Keanu Reeves elmondta, miért döntött úgy, hogy megcsinálja a Mátrix 4-et

Az új rész másik főszereplője, Carrie-Anne Moss saját bevallása szerint nem is számított folytatásra.

Hónapok óta lázban tartja a rajongókat a hír, hogy tényleg elkészül a Mátrix 4, amiről évekig csak pletykák keringtek. Igaz, ezt a negyedik felvonást Lana Wachowski (az egykori Larry Wachowski), a testvére, Lilly Wachowski nélkül készíti el (arról, hogy az egykori Andy Wachowski miért szállt ki a kultikus franchise-ból, itt írtunk bővebben). A negyedik részben visszatér a régi trilógia két főszereplője, Carrie-Anne Moss és Keanu Reeves is, akik most az Empire magazin Heroes Issue címet viselő mozihősös különszámában meséltek a forgatási élményeikről, és a Lana Wachowskival való újabb közös munkáról.

Forrás: Warner

 

Carrie-Anne Moss most is ugyanúgy Trinityt alakítja a történetben, ahogy korábban. A színésznő így nyilatkozott az Empire magazinnak arról, milyen volt először elolvasni a negyedik rész forgatókönyvét (amit Lana Wachowski David Mitchell-lel és Aleksandar Hemonnal közösen írt):

Sosem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Nem volt rajta a radaromon. Amikor megkaptam [a forgatókönyvet], és ahogyan megkaptam, abban benne volt minden mélység és művészi érték, amit csak el tudsz képzelni. Akkor azt gondoltam: ez egy ajándék. Nagyon izgalmas volt.

Természetesen Keanu Reeves is elmesélte az Empire magazinnak, milyen volt 21 évvel az 1999-es, kultikus első rész után ismét eljátszani a gondolattal, hogy újra Neóként fog napszemüvegben és fekete kabátban kungfuzni:

Lana Wachowski írt egy nagyszerű forgatókönyvet, benne egy csodálatos történettel, ami megpendített bennem valamit, rezonáltam rá. Ez volt az egyetlen ok [arra, hogy elvállaltam a filmet]. Csodálatos dolog újból vele dolgozni. Nagyon különleges a történet, és szerintem van benne komoly mondanivaló is, amit érdemes lehet majd megfontolni mindnyájunknak.

(via Empire Online)