Kiderült, ki lesz az Ál/Arc-remake rendezője

Egy fekete öves horror-/thrilleralkotóra, Adam Wingardra bízzák a 2019 óta alakuló projekt vezetését. A közelgő Godzilla Kong ellen direktora ráadásul régi harcostársával dolgozik majd együtt.

Az 1997-es, John Travolta és Nicolas Cage főszereplésével John Woo rendezésében készült akció/sci-fi újráját Wingard maga írja, állandó munkatársával, Simon Barrett-tel közösen. A direktor és Barrett együtt jegyzik a 2016-os Blair Witch: Ideglelés 3. című found footage horror-folytatást, a 2014-es The Guest című thrillert és a 2010-es A Horrible Way to Die című horrorfilmet.

A direktor ezenkívül olyan további műveket rendezett, mint a V/H/S (2012) és a V/H/S/2 (2013) egy-egy szkeccse vagy a Death Note (2017), közelgő projektjei közé pedig a Godzilla Kong ellen szörnyfilmparádéja tartozik, amit jelen állás szerint március 25-én mutatnak be a magyar mozik.


Egészen elképesztő sztorija (egy FBI-ügynök orvosi beavatkozással arcot cserél egy kómába esett terroristával, hogy így próbálja meg kiszedni annak öccséből, hová rejtették a várost fenyegető bombát, majd az arc nélküli bűnöző magához tér, és az ügynök arcával távozik a kórházból) ellenére az eredeti Ál/Arcnak masszív rajongótábora van, így a remake-et hatalmas várakozás előzi meg.

Az annak idején a mozipénztárakban világszerte 245,6 millió dollárt kaszáló alkotásban Travoltán és Cage-en kívül olyan színészek játszottak, mint Joan Allen, Alessandro Nivola, Gina Gershon, Dominique Swain, Nick Cassavete vagy Colm Feore, de az új filmnek várhatóan vadonatúj szereposztása lesz, amiről egyelőre semmit sem tudni. Ami még fix információ, hogy a producer a Paramount részéről a veterán Neal H. Moritz (Halálos iramban-filmek) lesz, az executive producer pedig David Permut, aki az eredeti Ál/Arc munkálataiban is részt vett producerként.


(via Variety)