Kilenc dolog, amit nem tudtál Ryan Goslingról

Mindenki kedvence, Ryan Gosling sajnos már hazaköltözött Magyarországról, így esélyünk sincs rá, hogy összefussunk vele az Aldiban. Hogy ne legyen olyan fájó a hiánya, legalább írtunk róla pár sort.

A geektyrant.com összeszedett pár érdekességet kedvenc kanadai színészünkről, hogy legújabb filmje, az óriási kritikai sikernek örvendő Kaliforniai álom december 29-i premierjéig se maradjunk Ryan Gosling-cikk nélkül. 

  • Első munkájaként Elvis-imitátor nagybátyja mellett dolgozott nyolcévesen. Saját maga varrta a fellépőruháját, és nagy hatással voltak rá a fellépések.
  • Első osztályos volt, amikor látta a Rambót, onnantól kezdve ő is Rambo szeretett volna lenni. Tanárai nem voltak elragadtatva a terveitől, Ryan Gosling pedig az iskolától, így fel is függesztették, ő pedig magántanuló lett.
  • A kilencvenes évek elején Ryan Gosling egy lakóparkban lakott a Backstreet Boys egyik tagjával, A. J. McLeannel, és miután párszor összefutottak, fejébe vette, hogy ő is csatlakozna a fiúbandához. Fel is hívta McLeant, aki viszont nem válaszolt Gosling hívásaira.
  • A Szerelmünk lapjai című filmben a rendező Nick Cassavettes eredetileg nem is castingolta Goslingot. Azért őt választotta ki a szerepre, mert szerinte Gosling egyáltalán nem jóképű, nincs benne semmi különös, csak egy hétköznapi srác.
  • A Komfortos mennyország című filmnél Ryan Goslingot eredetileg Mark Wahlberg szerepére szerződtették, de mivel a rendező szerint kövérebb volt a forgatás kezdetekor, mint amikor kiválasztotta őt a szerepre, végül elbocsátották. Gosling lelki szemei előtt egyébként valóban egy kövérebb figura alakja lebegett, ennek megfelelően próbálta magát felhizlalni, és ha szomjas volt, olvadt jégkrémturmixot ivott. Az ő meglátásai azonban nem voltak összhangban Peter Jackson elképzeléseivel, és a forgatás előtt kirúgta őt.
  • Ryan Gosling kedvenc helye Disneyland. Sokszor járt már itt egyedül is, de több randiját is szervezte a kaliforniai komplexumba. Van egy összeesküvés-elmélete is ehhez kapcsolódóan; szerinte a Disney harci macskákat tenyészt, amik megölik az összes egeret.
  • Ryan Gosling a Plasztik szerelem forgatásán összeismerkedett a filmben szereplő idősebb hölggyel, aki megtanította kötni. Gosling azt mondta erről az időszakról, hogy élete legnyugalmasabb pár napja volt, és a forgatás után is előszeretettel hódolt új szenvedélyének.
  • Ryan Gosling jó kézügyességgel van megáldva, és ezt a forgatásokon is kihasználja. A Drive- Gázt! felvételekor ő is részt vett az autó újraépítésében, és a Szerelmünk lapjaiban szereplő asztalt és a verandán látható széket is ő faragta.
  • Egy 2013-ban terjedő mémnek is ő volt a főszereplője. Ryan McHenry készítette el az eredeti videót. A lényeg az volt, hogy Gosling filmjeiből összegyűjtötte az érzelmes jeleneteket, és a képernyő felé egy gabonapehellyel teli kanalat tolt, a jeleneteken pedig Gosling mindig elfordult, grimaszokat vágott vagy kiütötte a kanalat az őt etető kezéből. 2015 májusában azonban egy szomorú apropóból mégis megette Gosling a gabonapelyhet. Ryan McHenry, a videó készítője csontdaganatban elhunyt, Gosling pedig a férfi emlékére készített egy videót, amin elfogyasztja az elé rakott gabonapelyhet.