Kiosztották a Magyar Filmdíjakat

A Testről és lélekről kapta a legtöbb elismerést, a tévés kategóriákban az Árulók tarolt.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása öt díjat, köztük a legjobb nagyjátékfilmnek járó Magyar Filmdíjat nyerte el vasárnap este a Vígszínházban a 3. Magyar Filmdíjak gáláján. A szervezők öt műfaji és 16 szakmai kategóriában adtak át elismeréseket.

Testről és lélekről. Forrás: port

 


A legjobb nagyjátékfilm díját a Testről és lélekről című alkotásnak ítélték. A filmért Enyedi Ildikó elnyerte a legjobb forgatókönyvért és rendezésért járó díjat is, valamint Borbély Alexandra kapta a legjobb női főszereplőnek, Tenki Réka pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó díjat. A legjobb férfi főszereplő Rudolf Péter lett az 1945-ért. A közönségdíjat Herendi Gábor Kincsem című filmje kapta.

A legjobb tévéfilmnek járó díjat az Árulók nyerte el, amely a további négy televíziós díjat is megkapta, azaz Fazakas Péter lett a legjobb tévés rendező, Sztarenki Dóra a legjobb női főszereplő, Hegedűs D. Géza a legjobb férfi főszereplő, Köbli Norbert pedig a legjobb forgatókönyvíró.

Sztarenki Dóra az Árulókban

 

A legjobb dokumentumfilmnek Tuza-Ritter Bernadett az Egy nő fogságban című alkotása bizonyult, a legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést a Földiek, Freund Ádám rendezése kapta, míg az animációk között a Pataki Szandra rendezte WireLess lett a győztes.

A legjobb operatőr a Jupiter holdja című alkotásért Rév Marcell lett, a filmben való munkájáért Ágh Mártonnak a legjobb látványtervezőnek járó elismerést ítélték oda. A legjobb jelmez díját Bárdosi Ibolya kapta a Kincsemért, Fekete Rita, Makk Ildikó és Jónás Kata pedig a legjobb smink és fodrász kategória díjat nyerte a filmben nyújtott munkájáért.

A legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat Znamenák Istvánnak ítélték Az állampolgár című nagyjátékfilmért. A legjobb zeneszerző díját Szemző Tibor kapta az 1945-ért. A legjobb hangmester Balázs Gábor lett A Viszkis című alkotásért, amelyért Kovács Zoltán a legjobb vágó díját nyerte el. A legjobb maszk díját Tesner Anna, Halász Judit és Görgényi Réka vehette át a Budapest Noir című filmben nyújtott teljesítményéért.


(via filmhet.hu)