Kultikus Pókember-karakter szerepére esélyes Dakota Johnson

Emlékszünk még Madame Neccre, a Pókembert segítő öreganyóra? Lehet, hogy A szürke 50 árnyalata sztárja fogja őt alakítani a következő Sony-filmben.

Évek óta keringenek pletykák arról, hogy Madame Web (vagy ahogy mi, magyarok ismerjük őt a '90-es évek Kandi Lapok-füzeteiből, Madame Necc) is csatlakozik a Sony Pókember-univerzumához – ami nem keverendő össze a Marvel Moziverzummal! Ez már önmagában is elég izgalmas hír, és nemcsak azért, mert ez a szuperhősőrület néha még mindig eléggé fiúöltöző-szagú mulatság, hanem amiatt is, hogy a karaktert A szürke 50 árnyalata sztárja, Dakota Johnson fogja életre kelteni a vásznon. A The Hollywood Reporter értesülései szerint legalábbis a Sony már komoly tárgyalásokba kezdett a színésznőről a Madame Web/Necc szerepléről.

Dakota Johnson és a szülei, Melanie Griffith és Don Johnson (forrás: Laura Cavanaugh/Getty Images)

 

Ahogy azt tavaly májusban, az első mozifilmes Madame Necc-pletykák idején mi is megírtuk itt a PORT.hu hasábjain, a „pókasszony” Amerikában 1980-ban mutatkozott be, a The Amazing Spider-Man 210-es számában, idehaza pedig nem is olyan sokkal ezután, 1989-ben tette tiszteletét A csodálatos Pókember 2. füzetében. Madame Necc/Web szerepeltetése egyébként azért furcsa, mert ez a drága jó asszony sosem verekedett látványosan a képregények lapjain, mivel egy izomgyengeséggel járó, gyógyíthatatlan autoimmun betegség miatt egy leginkább pókhálóhoz hasonlító, sci-fikbe illő létfenntartó rendszerre volt rákapcsolódva, és a furcsa jövőbelátó képességeivel mindig a háttérből egyengette a „pókhősök” útját (vagyis nemcsak Pókemberét, de Póknőét és másokét is).

Forrás: Semic Interprint

 

Persze könnyen lehet, hogy a Sony a múltat mutatja majd be az új filmjében, amikor Madame Necc még fiatal és tetterős volt, és ő is úgy futkosott fel-le a felhőkarcolók oldalán, mint pók a falon... Egy dolog viszont már most betonbiztos: a filmet S.J. Clarkson rendezi, aki korábban olyan tévésorozatokon dolgozott, mint a Jessica Jones, a Defenders, a Dexter és a Doktor House, de ő volt egy ideig a Naomi Watts-féle, elkaszált Trónok harca spin off showrunnere is. (via Uproxx)

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.