Léa Seydoux is csatlakozik a Dűne-folytatás szereplőgárdájához

A 007 Nincs idő meghalni, A feleségem története és az Adéle élete – 1-2. fejezet sztárja a főhős, Paul Atreides egyik szövetségesét, Lady Margot figuráját fogja játszani.

Ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, Denis Villeneuve rendezésének második részében visszatér Timothée Chalamet (Paul Atreides), Rebecca Ferguson (Lady Jessica Atreides), Josh Brolin (Gurney Halleck), Javier Bardem (Stilgar), Stellan Skarsgård (Harkonnen báró) és Dave Bautista (Glossu Rabban) is.

Az új csatlakozók között pedig olyan neveket találunk, mint Austin Butler, a Volt egyszer egy… Hollywood és a héten mozikba kerülő Elvis sztárja (Feyd-Rautha Harkonnent, az ellenséges Harkonnen-ház örökösét játssza), Christopher Walken (ő lesz a Dűne univerzumát kormányzó IV. Shaddam, a Padisah Császár) és Florence Pugh (Irulan hercegnőt, a császár lányát alakítja).

Frank Herbert eredeti regényében, amelyen a Dűne alapul, Lady Margot figurájának egyébként már a cselekmény elején fontos szerepe volt (ő figyelmeztette Lady Jessicát arra az árulásra, ami az Arrakis bolygón várt a családra, miután az Atreides-ház vette át az uralmat a Harkonnenektől). Ez a részlet azonban nem került be a filmverzióba, a folytatásban viszont várhatóan tetemes játékidő jut majd a karakternek és az azt megformáló színésznőnek.

Az első Dűne világszerte 400,6 millió dolláros bevételre tett szert, miután 2021 őszén egyszerre mutatták be a mozikban és az HBO Maxon: a film ezzel a Warner Bros. stúdió legjobb nyitó hétvégi eredményét produkálta az ún. hibrid bemutatók körében abban az évben. A 10 Oscarra jelölt és abból hatot el is nyert alkotásért kritikusunk is rajongott.

Korábbi értesülések szerint a 2023 októberében érkező folytatás forgatása már idén nyáron elkezdődött volna, ismét Budapesten,

ám a Variety úgy tudja, később, de még az idén elkezdik a munkát, és a film IMDb-s adatlapján is az szerepel, hogy a produkció egyelőre az előkészületi fázisban jár.


(via Variety)