Lena Dunham megpróbálta megcsókolni Brad Pittet, és most nekiesett a fél internet

A kérdéses csókkísérlet a Volt egyszer egy… Hollywood londoni premierjén, a vörösszőnyegen történt.

Kettős mérce: ettől hangos a közösségi média, miután Lena Dunham egy kicsit elengedte magát, és tett egy óvatlan kísérletet arra, hogy Brad Pittet szájon csókolja. Az üdvözlésnek e félre sikerült módját nem viszonozta a színész, és az interneten egyből beszédtéma lett a beleegyezés valamint a kettős mérce kérdése: nevezetesen sok internetező úgy gondolja, hogyha ugyanez fordítva történt volna meg, vagyis a férfiszínész (itt Brad Pitt) próbált volna kéretlenül szájon csókolni egy nőt, a #metoo korában ez akár a karrierje végét is jelenthetné, de legalábbis igen nagy botrány kerekedne belőle.

Fotó: Dave J Hogan/Getty Images

 


Dunhamnek nem ez volt az első furcsasága: még tavaly októberben szerepelt a Jimmy Kimmel Live! Show-ban a Volt egyszer egy… Hollywoodban vállalt szerepe kapcsán, ahol arról beszélt, hogy miként villantotta meg fehérneműjét Brad Pittnek két felvétel között. A színésznő arról is beszélt, hogy mindennek semmi köze nem volt a szexualitáshoz, ő csak egy tetoválását mutatta meg a stábtagoknak. Dunham képviselője mindenesetre nem örült a fejleményeknek, és letiltotta a színésznőt arról, hogy a Jimmy Kimmel show-ban is felhúzza a szoknyáját.

És most jöjjön pár reakció a Twitterről Dunham csókkísérletéről, és arról, amit ez jelent a #metoo érában.

"Miért ünneplik az emberek Lena Dunhamet a „bátorságáért”, hogy szexuálisan zaklatta Brad Pittet NYILVÁNOSAN. Az emberek szeretnek egyenlő jogokról beszélni, de soha nincsenek egyenlő szabályok. Ha egy férfi tette volna ezt, a média és a közvélemény felháborodott volna. #kettősmérce"

"Szóval Lena Dunham szexuálisan zaklatta Brad Pittet, és mindenki áradozik meg irigykedik rá. Ha fordítva történt volna, akkor az már #metoo lenne."

"Szóval... mindannyian egyetérthetünk abban, hogy ha fordítottak lettek volna a szerepek, az Brad Pitt karrierjébe került volna, és az emberek #metoo-t kiáltottak volna, igaz?"