Lenyűgözte a nézőket a Marvel új harcművészfilmje

Különlegesnek ígérkezik a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája. Az első reakciók alapján hasonló akciójeleneteket még nem láthattunk az MCU-ban.

Szeptember 2-án érkezik a hazai mozikba a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája, amelyből már tartottak egy premier előtti vetítést Los Angelesben. Az első közönségreakciók alapján a Marvel most sem nyúlt mellé.

Destin Cretton akciómozija a Marvel moziverzum jubileumi, 25. filmje. A történet főszereplője a címbéli Shang-Chi (Simu Liu), egy képzett harcművész, aki szembekerül az apjával, a szintén címbéli Tíz Gyűrű nevezetű terrorszervezet megátalkodott vezetőjével (Tony Leung). A nindzsa- és szamurájfilmek kelléktárából bőven merítő, új Marvel-blockbusterben régi ismerősként láthatjuk majd viszont Wongot (Benedict Wong), Dr. Strange testőrét és országos cimboráját, a Misztikus Művészetek Mesterét, akit a Kamar-Taj legértékesebb ereklyéinek és könyveinek védelmével bíztak meg korábban. De rajta kívül visszatér egy másik régi Marvel-karakter is, mégpedig a 2008-as A hihetetlen Hulk izomhegy gézengúza, Förtelem (eredeti nevén: Abomination) is, akit újra Tim Roth alakít.

Eric Goldman kritikus szerint vannak tempóproblémái a filmnek, de erős pillanatai is, beleértve a finálét is. Sokan dicsérik a címszereplőt alakító Simu Liut, aki annak idején a közösségi médiában kampányolt a szerepért. A nézők szerint minden adott hozzá, hogy belőle is nagy sztár legyen.

Többen kiemelik, hogy az akciójelenetek különlegesek, eddig még csak hasonlót sem láthattunk az MCU-ban, a történet ráadásul több sima apa-fiú konfliktusnál. A családról, a veszteségről, és arról szól, miként tud valakit a gyász elvakítani és elpusztítani.

A visszajelzések alapján a film nemcsak akciódús, de humora is van, helyenként pedig komorabb a vártnál. Tökéletesen vegyíti a nyugati és a keleti hatásokat, ugyanakkor szorosan kapcsolódik is a Marvel 4. fázisához.

Abban is egyetértenek a nézők, hogy egyáltalán nem baj, hogy a Disney többi idei bemutatójával ellentétben a Shang-Chi csak moziban lesz látható, sőt, ez az a film, amelyet érdemes minél nagyobb vásznon látni.

via: Movieweb