Leonardo DiCaprio remake-et forgat a friss Oscar-díjas Még egy kört mindenkinekből

Állítólag a főszereplő alkoholista tanár is ő lesz Mads Mikkelsen helyett a hollywoodi változatban.

A vasárnap megtartott Oscar-gálán Mads Mikkelsen alkoholista tanáros filmje, a Még egy kört mindenkinek nyerte el a legjobb külföldi film díját (emellett Thomas Vinterberg is jelölve volt a legjobb rendező kategóriában). Így aztán nem csoda, ha máris felgyorsultak a dán dráma körüli események, és bombaként robbant most a hír: Leonardo DiCaprio produkciós cége, az Appian Way nyerte meg a licitálást és szerezte meg a jogot a hollywoodi remake elkészítéséhez. A Még egy kört mindenkinekből egyébként a tavaly őszi Torontói Filmfesztiválon való bemutatkozása óta remake-et akart forgatni nemcsak DiCaprio, de Jake Gyllenhaal és Riva Marker cége, a Nine Stories Productions, valamint Elizabeth Banks és a Universal Pictures is.

Forrás: InterCom

 

A hollywoodi remake-ben valószínűleg maga Leonardo DiCaprio fogja alakítani Mads Mikkelsen karakterét, azt a tanárt, aki néhány kollégájával úgy dönt, hogy napi pár korttyal sokkal lazább és lendületesebb órákat fognak tudni tartani – de aztán menthetetlenül átcsúsznak az alkoholizmusba. Az, hogy az álomgyári változatban nem az egyébként angolul kiválóan beszélő, korábban Bond-gonoszt, Star Wars-karaktert és egy seregnyi más emlékezetes figurát életre keltő Mads Mikkelsen fogja alakítani, sokakat meglepett. Erről maga a dán változat író-rendezője, a remake tető alá hozása ügyében tárgyaló Thomas Vinterberg is nyilatkozott a napokban, védelmébe véve DiCaprio cégét:

Nem tudom, hogy Mads csinálna-e ilyet. Nekem az első gondolatom az lenne, hogy akkor máshogyan csinálnám. Viszont ugyanazt a színészt egy eltérő értelmezésre felkérni kissé zavaró lehet. De ebben nem én vagyok a fő kreatív erő. Ez azokon az embereken múlik majd, akik végül meghozzák a döntést.
Forrás: Vertigo Média Kft.

 

Vinterberg arra is kitért, hogy szerinte egyáltalán nem ördögtől való dolog az, amin most felhorgadtak az internetezők, nevezetesen hogy egy Amerikában kedvelt, eredeti hanggal és angol felirattal bemutatott filmből angol nyelvű változat készül, amerikai sztárokkal. Szerinte a dán és az amerikai társadalom és kultúra eltérő, így izgalmas művészeti kihívás lehet egy adott történetet más kulturális közegbe átültetni. Vinterberg egyébként ezt a hollywoodi kulturális pezsgést nagyon élvezte az Oscar-gálán is, mert amíg várta, hogy a Még egy kört mindenkinek frissen átvett Oscar-díjába a backstage-ben belegravírozzák a film címét, életében először találkozott Laura Dernnel, hallhatta Harrison Ford emlékezetes beszédét a legjobb vágó díjának átadása előtt, és lepacsizhatott a szintén dán születésű, Hollywoodban is szép karriert befutó Mikkel E.G. Nielsennel, aki végül elhozta a legjobb vágás díját A metál csendjével.

Kicsit olyan volt, mintha az országunk megnyert volna egy focirangadót.

(via Indiewire & Uproxx)