Maga a Szikla jelentette be: jön az élőszereplős Moana

A 2016-os rajzfilmben ő volt Maui eredeti hangja.

A Disney ismét vitorlát bont a Moanával – újabb animációs film helyett azonban ezúttal élőszereplős blockbuster készül. A hírt a Disney vezérigazgatója, Bob Iger és Maui eredeti hangja, a szamoai felmenőkkel rendelkező Dwayne Johnson osztották meg a Disney éves részvényesi közgyűlésén. A Szikla egyúttal egy szívmelengetően lelkes videóban is közölte a nagy bejelentést:

Ez a történet az én kultúrám. Ez a történet a népünk nagyságát és harcos erejét jelképezi. Büszkén viselem ezt a kultúrát a bőrömön és a lelkemben. Ez az életünkben egyszer adódó lehetőség, hogy újra találkozhatok Mauival – akit néhai nagyapám, Peter Maivia főnök szelleme ihletett –, nagyon mélyen megérint engem.

 

 

A 2016-os Vaiana főszereplője a címbéli kalandvágyó tinilány volt, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik eseményekben: hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését, és egyre inkább kiismeri saját magát.

A Disney polinéz mítoszokból merítő animációs filmje a közönség és a kritikusok körében is sikert aratott anno. Világszerte több mint 665 millió dollárt kaszált, és Oscar-díjra jelölték a legjobb animációs film kategóriában, ám ott végül alulmaradt egy másik Disney-filmmel, a Zootropolisszal szemben.

(via Hollywood Reporter)