Már forgatják a Dűne folytatását Magyarországon, Pesten kávézgatott a rendező

Le is fotózták a Budapesten kávézgató rendezőt.

A Szárnyas fejvadász folytatása után Denis Villeneuve tavaly ismét bebizonyította, hogy magasról tesz a lehetetlenre, másodjára is kiállt karakánul az előre fanyalgó fangirlök és fanboyok elé, és egy kiváló adaptációt készített Frank Herbert – a korábbi feldolgozások fényében különösen –  megfilmesíthetetlennek tartott sci-fi eposzából. Némi izgalomra adhatott okot, hogy a történetet kettévágta, és egy ilyen grandiózus, fura filmnél azért nem garantált a siker, de szerencsére a Warner zöld utat adott a folytatásnak – ugyan a 165 millió dollárba került film csak 225 milliót hozott,  (világszerte 400-at), – e szerény összeghez valószínűleg az is hozzájárult, hogy hamar felkerült az HBO Max kínálatába –, de a stúdió presztízsből már néhány nappal a bemutató után bejelentette a második részt. Villeneuve és stábja pedig már derék hazánkba utazott, hogy az első részhez hasonlóan itt forgassák Paul Atreides Muad'Dibbá válásának zord históriáját.

A rendezőt már ki is szúrták Budapesten:

A szereplőgárda (életben maradt része) visszatér, Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stellan Skarsgård, Javier Bardem és Stephen McKinley Henderson, melléjük csatlakozik Florence Pugh, Lea Seydoux, Christopher Walken, Austin Butler és Souheila Yacoub – Walken nem mást, mint a Padisah Császárt, IV. Shaddamot alakítja.

Ezzel a fotóval jelentették be a forgatás kezdetét. A csapóra írt "Éljenek a harcosok!" kifejezés a regényben a fedaykinok csatakiáltása, azoké a fremeneké, akik előbb gerillaharcot vívtak az Arrakis kiszipolyozó Harkonnenek ellen, majd Muad'Dib testőrségévé, elit csapatává váltak. A folytatásban Paul és Jessica csatlakoznak a fremenekhez, hogy idővel a Bene Gesserit évszázados mesterkedéseinek köszönhetően Paul prófétává váljon, és felemelje a sivatag harcos népét.

Magyarországon kívül a Dűne a világ számos pontján forog: többek között Budapesten, Abu Dhabiban, Jordániában és Olaszországban. A Warner Bros. a folytatás bemutatóját 2023. október 20-ról a hálaadás előtti időpontra, 2023. november 17-re tolta ki – igencsak merész módon ugyanarra a napra, amikor az Éhezők viadalának előzményfilmje, a Énekesmadarak ​és kígyók balladája is debütál.

(Forrás: Deadline)