Mark Hamill alig várja a Solo-filmet, amin Harrison Ford is dolgozott tanácsadóként

Az ébredő Erő stábja forgatja le a Cloverfield 5-öt? Star Wars-hírek.

1,321 milliárd dolláros bevételnél jár a decemberben bemutatott Az utolsó Jedik, de ez valószínűleg már a Star Wars-rajongókat sem hozza lázba, főleg mióta kijött a Solo trailere. A naponta felbukkanó Csillagok háborújával kapcsolatos hírek és érdekességek így most már többnyire a beugró rendező Ron Howard által levezényelt előzményfilmről szólnak – ezekből gyűjtöttük most össze a legérdekesebbeket!

  • Csak msot derült ki ki volt a Solo mozifilm kreatív konzultánsa: nem más, mint Harrison Ford! Aki, miután bejelentették a koréliai csempész előzményfilmjét, rögtön leült egy közös ebédre a fiatal főszereplővel, Alden Ehrenreich-hel, hogy átbeszéljék kedvenc űrcsempészünk jellemét. Erről a találkozóról maga a Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy beszélt a sajtónak, aki külön kiemelte, milyen jófej volt Ford, amikor elmesélte, milyen volt először olvasni a '77-es Star Wars forgatókönyvét, mit gondolt George Lucas erről a karakterről. Forddal a Phil Lord-Chris Miller párost váltó rendező, Ron Howard is leült tanácskozni. Ebből a beszélgetésből jött az az ötlet, hogy az árvaként felnövő Han Solo egyszerre sóvárog azután, hogy tartozhasson valakihez és utasít el dacosan minden közeledést, ami különösen izgalmassá teszi a karakterét. (via Movieweb)
  • Mark Hamillt az Entertainment Tonight videós csapata kapta el egy miniinterjú erejéig és faggatta ki arról, mit szólt a Star Wars-trailerhez. Hamill fantasztikusnak nevezte az előzetest, nem érti a panaszkodókat, és már ég a vágytól, hogy moziban láthassa. Persze valószínűleg nemigen mondhatott mást, hiszen korábban hatalmas balhé kerekedett abból, hogy markáns különvéleményt fogalmazott meg az idős Luke karakteréről, aki szerinte nem úgy cselekedett Az utolsó Jedikben, ahogy a régi filmek alapján kellett volna. A színész azt is elmondta, hogy kcisit elege van már abból, hogy a Star Wars egy olyan franchise lett, amiről mindenki minden nap a Twitteren okoskodik. Szerinte a Disney eddig mindig megpróbálta a lehető legjobb Star Wars-filmeket elékszíteni, ugyanakkor megérti, ha valakinek ezek nem tetszenek. „Nem szeretheti mindenki ugyanúgy a brokkolit. Van, aki a jobban kedveli, a répát, más meg a kelbimbót. Az élet már csak ilyen”. (via Movieweb)
  • Még csak a Cloverfield 3-at szedik épp ízekre a rajongók, de J.J. Abrams már leforgatta a 4. részt is, sőt! Egyesek már azon agyalnak, hogy a Cloverfield 5 nem más, mint az eddig Kolma munkacímen készülő sci-fi, amin ismét az új Star Wars-trilógia fiatal sztárjával, Daisy Ridley-vel dolgozik együtt producerként. Csak aztán nehogy kiderüljön a végén, hogy a szintén Abrams rendezésében készülő Star Wars IX. valójában a Cloverfield 6! (via Geektyrant)
  • És végezetül: magyar szinkronnal is kijött a szóló Solo-film előzetese, hurrá!