Mark Hamill hónapok óta nem szidta a Star Wars 7-8-at, most gyorsan bepótolta a lemaradást!

Szerinte még nem kellett volna Hant és Luke-ot megölni, nagyon bánja, hogy nem volt közös jelenete a két barátnak.

Mark Hamill 2017-ben elég sokszor elmondta Az utolsó Jedikről, hogy nincs elragadtatva tőle, de valószínűleg a Disney-nél rászóltak, hogy hagyja abba a károgást, ezért végül hivatalosan is bocsánatot kért a Twitterén, amiért szidta az új Star Warst. Most viszont, hogy hamarosan debütál a keresztes lovagos sorozata, a Templomosok 2. évada (amiben egy olyan idős lovagot alakít, aki hosszú szentföldi raboskodás után tér vissza a rendjéhez), a széria promóciója során akaratlanul is szóba kerül vele kapcsolatban az új Csillagok háborúja-trilógia. Amiről megint elmondta, hogy nincs elragadtatva tőle.

A Den of Geeknek adott interjújában most épp arról panaszkodott, hogy nem a Star Wars 7-ben kellett volna megölni Han Solót, mert így esélyük sem volt arra, hogy Hannak és Luke-nak újra közös jelenete legyen:

Tudtam, hogy Luke soha többé nem fogja látni a legjobb barátját, és lehet, hogy ez most önző dolognak fog hatni, de én óriási hibának tartom, hogy ez a három fő karakter nem találkozott újra. Persze lehet, hogy rosszul látom, lehet, hogy rajtam kívül ez senkit sem érdekel. Nekem tetszett volna egy ilyen jelenet, de nem tudom, hogy a nagyközönség mennyire lett volna vevő rá. Most viszont már biztos, hogy Luke, Han és Leia soha többé nem lesznek együtt, én pedig valószínűleg soha többé nem fogok együtt dolgozni Harrisonnal.

De Mark Hamill amiatt is morgolódott egy sort, hogy kezdetben azt hitte, az öreg Luke nagyobb szerepet fog kapni az új trilógiában (hiszen annak idején maga George Lucas ígérte meg neki, hogy 2011-ben ő lesz az ifjakat tanító, Obi-Wan-szerű, öreg Jedi mester):

Aztán itt a másik dolog: ahogyan megöltek. Végig azt hittem, hogy ó, oké, a halálom el lesz húzva egészen az utolsó részig. Hiszen erről volt szó, amikor visszatértem a Star Warshoz: semmi cameo, egy  teljes trilógiára szól a szerződés. És mit kaptam helyette? Amennyire én látom, a VII. rész vége az valójában nem volt más, mint a VIII. rész eleje. Vagyis csak egyetlen filmet kaptam! Totálisan átverve érzem magam.

Hamill természetesen a fentiek után azt is hozzátette, hogy elfogadja a stúdió döntését, hiszen nem ő volt a forgatókönyvíró, neki csak el kellett játszania a szerepet, amit kapott.

Egyszer azt írtam a Star Wars-rajongókról, hogy végletesen szenvedélyesek, és a határozott a véleményüket hangoztatva úgy viselkednek, mintha ők is a Star Wars alkotói lennének, hiszen már annyi időt eltöltöttek ezekkel a karakterekkel és történetekkel, hogy az bármire feljogosítja őket. Aztán rá kellett jönnöm, hogy én is pont ugyanilyen vagyok. És könnyen bajba is kerülhetek a véleményem miatt, hiszen ezekre a történetekre nincs semmi ráhatásom. Olyan vagyok, mint egy zenész. Megnézem a kottát, és igyekszem eljátszani a dallamot a legjobb tudásom szerint. De ehhez nem szükséges szeretnem magát a dallamot, hiszen a zeneszerzés nem az én munkám.

No persze a rajongók a fenti mondatokba máris belelátták azt, hogy ha Mark Hamill valóban három filmre írt alá szerződést, ahogy állítja, akkor a Star Wars IX-ben is benne lesz – mint egy Obi-Wanhoz és Yodához hasonló, kékes körvonalú Erő-szellem! (via Movieweb)