Mark Hamill izgalmas kulisszatitkot árult el az 1977-es Csillagok háborúja forgatásáról!

Igen érdekesen alakult a Halálcsillag fogolyszöktetős jelenete.

Belegondolni is elképesztő, hogy több, mint 43 évvel ezelőtt, 1977 májusában mutatták be a mozik a Csillagok háborúját, amelynek a kultikus státuszát mi sem bizonyítja, hogy még ennyi idő múltán is lázba hozza az embereket, ha kiderül a forgatásról valami izgalmas forgatási érdekesség. Most például az, hogy a Halálcsillag hercegnőszöktetős jelenetében a Luke Skywalkert alakító Mark Hamill a saját akkori telefonszámát (326-3827) diktálta be C-3PO-nak, amikor a Tatooine-ről jött farmerfiú arra kérte az aranyszínű protokolldroidot, hogy R2-D2 segítségével nyissa ki a szemétzúzó beragadt ajtaját!

Az érdekességet Jordan D. White, a Marvel képregények egyik szerkesztője osztotta meg a Twitteren, kiollózva egy Mark Hamill-interjúból:

És természetesen ott volt a híres vita köztem és Harrison [Ford] között. Abban a jelenetben, amikor próbálunk kijutni a szemétzúzóból, azt kellet volna mondanom, hogy »C-3PO, nyisd ki a...« és itt megadni egy hosszú számsort. Én végig azt terveztem, hogy majd a saját telefonszámomat mondom be, ami így örökre benne lett volna a filmben. De a jelenet forgatásakor nem én kerültem az ajtó mellé, hanem Harrison, és elkezdte mondani a mondatot a saját telefonszámával. Ez engem nagyon felbosszantott. Szóltam neki, hogy hé, ne csinálja már, az enyémet mondja, hiszen ezt én találtam ki! De ő a sajátját mondta be, én meg teljesen megőrültem ettől. Végül Harrison az én számomat mondta be, majd odavetette: »Na, most boldog vagy, te óriáscsecsemő?« Én meg elkezdtem nevetni, mert tényleg úgy viselkedtem, mint egy kétéves gyerek.

(via Geektyrant)