Matt Damon és Ben Affleck közösen próbálják becserkészni Michael Jordant

Az Air című filmből kiderül, hogyan jött létre az évszázad sportüzlete. Trailer!

Matt Damon és Ben Affleck újra együtt! A Good Will Hunting párosa a Nike társalapítóját, Phil Knightot (Affleck) és az ügyvezetőjét, Sonny Vaccarót (Damon) alakítja. Az Affleck által rendezett film a Nike felemelkedését mutatja be.

A történet 1984-ben kezdődik, amikor a Nike akkor még csak a harmadik legnagyobb sportszergyártó cég, Vaccaro pedig a vállalat kosárlabda részlegének növelésével van megbízva. Ennek érdekében a Damon által játszott férfi megpróbál szerződtetni egy bizonyos Michael Jordan nevű újonc kosárlabdázót, és szembekerül a sportoló édesanyjával, Deloris Jordannel, akit Viola Davis alakít.

Az eredmény természetesen minden idők egyik legikonikusabb cipőjének, az Air Jordannek a kifejlesztése, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Nike megelőzte legnagyobb versenytársát, az Adidast.

A Variety beszámolója szerint az Amazon több mint 7 millió dollárt fizetett azért, hogy a trailer a most vasárnapi Super Bowl alatt látható legyen.

Az Air további főszereplői: Jason Bateman mint Rob Strasser, Chris Messina mint David Falk, Chris Tucker mint Howard White, Matthew Maher mint Peter Moore, Gustaf Skarsgård mint Horst Dassler és Julius Tennon mint James Jordan.

Az Air április 5-én kerül a mozikba – legalábbis Észak-Amerikában. Ezt követően később a Prime Videón is megtekinthető lesz.

Via: THR