Még 5 sztár, akinek egyetlen nap alatt kisiklott a karrierje

Greta Garbo egyetlen szerepet sem kapott az 1941-es A kétarcú nő után. Mike Myers karrierjét a Love Guru tette tönkre, Alicia Silverstone-ét a Batman és Robin.

Mike Myers

A '90-es években és a 2000-es évek elején még úgy tűnt, Mike Myers egyszerűen nem tud hibázni: a Saturday Night Like, a Wayne világa 1-2 és az Austin Powers 1-2 után a lábai előtt hevert a világ, ráadásul ő volt Shrek eredeti hangja is. A harmadik Austin Powers-mozifilm viszont már nem szólt akkorát, mint a korábbi kettő, és A Macska - Le a kalappal! is inkább hátborzongató volt, mintsem szórakoztató.

Ezek a botlások azonban sehol sem voltak a karrierjét végül ketté törő Love Guruhoz, ami hatalmas bukás volt 2008-ban,

nem csoda, hogy a híres filmkritikus, Rober Ebert is a sárba döngölte:

Myers készített korábban néhány vicces filmet, de ez olyna, mintha a vécé falára írták volna fel éretlen kamaszok.
Forrás: UIP-Duna Film

 

Alicia Silverstone

A Batman és Robin olyan gyatrára sikeredett 1997-ben, hogy a rendező, Joel Schumacher még bocsánatot is kért érte nagy nyilvánosság előtt, de a Batmant alakító George Clooney is rendszeresen szörnyűnek nevezi ezt a filmet az interjúiban.

Még a rendező is bocsánatot kért a Batman és Robinért

Nem csupán inden idők egyik legrosszabb filmje, de jó időre gajra vágta a Denevérember mozis karrierjét. De miért lett akkora katasztrófa?

Tovább

 

A legnagyobb vesztes azonban nem Schumacher vagy Clooney volt, hanem a Batgirlt alakító Alicia Silverstone,

aki Aranymálnát is „nyert” alakításáért, és sokszor megírták már róla, hogy ez a blockbuster tette tönkre a a karrierjét. A színésznő szerint már eleve rosszak voltak a forgatási körülmények, a negatív kritika pedig annyira megviselte, hogy saját bevallása szerint nagyon hosszú időre emiatt hagyott fel a a színészmesterséggel. Nem segített a dolgon az sem, hogy a média akkoriban folyton a testsúlyán élcelődött, és Batgirl helyett Fatgirlnek nevezték...

Forrás: InterCom

 

3. Brandon Routh

Bryan Singer 2006-os Superman-filmjéhez több ezer jelentkező közül választottak ki az Acélembert alakító színészt – Brandon Routh-nak (a következő Supermannel, Hanry Cavill-lal ellentétben) mégsem nem sikerült igazán aprópénzre váltani a sikert, és nem tudott hollywoodi filmes karriert építeni. A Scott Pilgrimben és a Zack és Miri pornót forgatban feltűnt ugyan kisebb szerepekben, de Superman köpenye inkább akadályozta, mint segítette őt az életben. 2020-ban egy interjúban őszintén beszélt arról, mennyire szenvedett attól, hogy egy sztárszerep után sztárrá kellett volna válnia:

Szerencsére nem nyúltam a droghoz vagy az alkoholhoz, pedig a Superman visszatér nem úgy sült el, ahogy én gondoltam, vagy ahogy a körülöttem lévők gondolták. Sok mindennel kellett megbirkóznom. Nem volt folytatás. A filmet széles körben jó kritikával illették, és az emberek szerették. Világszerte majdnem 400 millió dollárt hozott, de ez nem volt elég, és a következő két-három évben szép lassan elszállt a folytatás lehetősége.
Forrás: InterCom

 

4. Sofia Coppola

Sofia Coppolát az utolsó pillanatban rángatta be az apja, Francis Ford Coppola A keresztapa 3 forgatására, mert egyetlen másik színésznőt sem tudott időben leszerződtetni Michael Corleone lánya, Mary szerepére. 1990 karácsonyán, a film premierjét követően a kritikusok reménytelenül amatőrnek minősítették az alakítását, így ezután már csak egyszer szerepelt a vásznon: ő volt Saché, Amidala királynő egyik komornája a Baljós árnyakban.

Bár a színészi karrierje derékba tört, ma Sofia Coppola Hollywood egyik legünnepeltebb női rendezője.

Forrás: Getty Images

 

5. Greta Garbo

Az 1941-es A kétarcú akkora katasztrófának bizonyult Greta Garbo karrierjét tekintve, hogy a színésznőnek lényegében már 36 évesen nyugdíjba kellett miatta mennie. A filmmel kapcsolatos gondok ráadásul már elég korán jelentkeztek: a furcsa romkom forgatókönyvét (amelyben Garbo karaktere a saját ikertestvérének adja ki magát, hogy visszahódítsa az exét) a forgatás alatt folyamatosan átírták, és állítólag maga Garbo is megjegyezte egyszer, hogy ez a történet „nem jó, és soha nem lehet jó filmet csinálni belőle”. De kritikusok sem voltak túl kegyesek A kétarcú nővvel: giccsesnek, mesterkéltnek és kínosnak nevezték Greta Garbo alakítását. A Time magazin szerint a játéka annyira rossz volt, hogy

az már majdnem olyan sokkoló, mintha a saját anyádat részegen látnád!

A színésznőt teljesen megalázta a sajtó, az MGM stúdió szerződését bontott vele, és soha többé nem forgatott filmet.

Forrás: TCM

 

(via The Independent & Buzzfeed)