Megvan Spielberg anyja

Kiderült, hogy a világ talán legnépszerűbb rendezője jelenleg egy önéletrajzi ihletésű filmen dolgozik – és már azt is tudni lehet, ki alakítja majd a direktor édesanyját az alkotásban.

Habár a projekt csak lazán alapul a rendező gyerekkorán, egy 2017-es, közel két és félórás dokumentumfilmet leszámítva most kerülhetünk először igazán közel a filmtörténelem egyik legnagyobb mesemondójához. Azt, hogy mennyire személyes történetről van szó, egyébként az is jelzi, hogy Spielberg a 2001-es A. I. – Mesterséges értelem óta először beszállt a forgatókönyvírói munkálatokba is.

A társíró pedig nem más, mint régi harcostársa, Tony Kushner (ő felelt a München, a Lincoln és a bemutatás előtt álló West Side Story-remake scriptjéért is), és már az is kiderült, ki fogja alakítani azt a figurát, akit Spielberg édesanyja ihletett. Bennfentesek szerint Michelle Williams lett a szerencsés kiválasztott, aki találkozásaik alkalmával elsöprő hatással volt a rendezőre.

Michelle Williams tavaly januárban a Screen Actors Guild díjátadóján, ahol a Fosse/Verdonért díjazták. Forrás: Gregg DeGuire / Getty Images for Turner

 

Az életrajzi film egyébként nem lesz idegen terep a sztár számára, hiszen jelenleg is egy Fever című Peggy Lee-életrajzi filmen dolgozik, de játszott az I’m not there – Bob Dylan életei, az Egy hét Marilynnel, A világ összes pénze, A legnagyobb showman és a Fosse/Verdon című alkotásokban is (kritikánk a minisorozatról itt olvasható).

Ami Spielberget illeti, ő már tavaly év végén befejezte a West Side Story remake-jének munkálatait, a musicalt azonban a koronavírus miatt majd csak valamikor az idén mutatják be. Az egyelőre cím nélküli önéletrajzi film forgatása idén nyáron kezdődik (a premiert valamikor 2022-re tervezik), így a mester jelenleg a többi szereplő kiválasztásával van elfoglalva: kell például egy csomó különböző korú gyerekszínész, akik a direktor arizonai gyerekkorának különféle fontos szereplőit formálják majd meg.


(via Deadline)