Michelle Williams mindössze egy százalékát kapta Mark Wahlberg fizetésének A világ összes pénze újraforgatásáért

Míg a hímnemű színész másfél millió dollárt, addig a nőnemű színész csupán ezer dollárt kapott a Ridley Scott-film jeleneteinek Kevin Spacey-tlenítéséért.

A színészeket ráadásul ugyanaz az ügynökség „futtatja”. Miután kiderült Kevin Spacey-ről, hogy több embert is szexuálisan zaklatott, Ridley Scott gondolt egyet, és végképp kitörölte őt új filmjéből, A világ összes pénzéből, és a színészt Christopher Plummerrel helyettesítette. Ehhez azonban huszonkét jelenetet újra kellett forgatnia a filmben játszó színészekkel, Michelle Williams-szel és Mark Wahlberggel. Bár Ridley Scott egy interjúban azt nyilatkozta, hogy a színészek beleegyeztek abba, hogy az újraforgatott jelenetekért nem kapnak plusz pénzt, úgy tűnik, ez nem volt igaz.

Forrás: Kevin Winter / Staff / Getty Images

 

A Washington Post már novemberben leírta, hogy plusz pénzt kereshet Mark Wahlberg az újraforgatással: a cikkben az állt, hogy a színész menedzsere, Stephen Levinson jó üzletet kötött.
Az USA Today-ben pedig az jelent meg, hogy három embernek lehet tudomása a helyzetről, de egyikük sem beszélhet a nyilvánosság előtt a pénzről. Sőt, még Williams-nek sem árulták el, hogy Wahlberg mennyit kereshet ezzel. Michelle Williams, aki csatlakozott a "Time's Up" kampányhoz – többek között a nemek közötti egyenlőtlenségek miatt – még nem nyilatkozott az ügyben.


Korábban ezt mondta az újraforgatásról: „Azt mondtam, hogy bárhol ott leszek, ahova hívnak, és bármikor, amikor szükségük lesz rám. És övék lehet a fizetésem, övék lehet a szabadidőm, bármi, amit csak akarnak. Mert becsülöm azt az erőfeszítést, amit tesznek a filmmel kapcsolatban.”
Egyébként Wahlberg lett 2017 leginkább túlfizetett színésze a Forbes szerint.

A hírre szinte azonnal reagált több filmes szakember: Judd Apatow és Jessica Chastain Twitter-posztokban akadtak ki az elképesztő igazságtalanságon.

via Vulture; Independent