Miért rabolja el a bácsi a nénit?

Luke Evans egy vörös hajú nőt pakol a csomagtartójába, hogy magával vigye, de nem azért, amiért ezt a legtöbben teszik. Jó kis feszes pszichodrámát ígér a 10x10 előzetese.

Luke Evans furcsa figura, bár rendre játszik nagy költségvetésű sikerfilmekben, mint legutóbb A szépség és a szörnyetegben, előtte A hobbit trilógiában, majd visszamegy néhány kisebb B-kategóriás darabot letudni, esetleg bevállal egy művészfilmet. Világsztár is meg nem is, kétségkívül karizmatikus, miközben nem viselkedik úgy, mint egy világsztár, talán nem is nyomul eléggé, de pont ezért nagyon szerethető.  És itt is szerethető, pedig a 10x10 most megjelent előzetesének első másodperceiben kapásból elrabol, majd a kocsijába tuszkol egy vörös hajú nőt, akinek még nejlonzacskót is húz a fejére, ami nem szép dolog.

Hamar kiderül, hogy a nő nem ártatlan áldozat, és tud valamit, ami rá nézve terhelő, és amit a férfi ki akar szedni belőle. Ezért is kerül egy 10x10-es hangszigetelt, vastag falú szobába, ahol „nincs értelme sikítani”, ahogy azt elrablója közli vele, aki elsősorban a sikeres üzletasszony igazi nevét akarja megtudni. És látjuk, ahogy az asszony lassan kezdi elárulni a titkait – egy kisgyerekről van szó -, de azt is, ahogy a szökését tervezi, és nyilván némi sikerrel jár, hiszen az előzetes végén azt is látjuk, hogy a két főhős fizikailag is összecsap, és a védtelennek tűnő nő nem is olyan védtelen.

Az elrabolt asszonyt az a Kelly Reilly játssza, akit doktor Watson menyasszonyaként ismerhettük meg Guy Ritchie Sherlock Holmes filmjeiben, és aki jelenleg a Britannia című, kissé pszichedelikus HBO történelmi sorozatban játszik. Kétségkívül erőteljes színésznő, és nagyon mutatós a dús vörös hajával, ez a szerep pedig nyilván remek lehetőség számára, hogy egy kevésbé vonzó oldalát is megmutassa. Az elsőfilmes brit rendezőnő, Suzi Ewing filmjének gyakorlatilag két szereplője van, de a stáblistán ott szerepel Olivia Chenery, Jason Maza és Noel Clarke neve is, és az utóbbi egyben a társforgatókönyvíró is volt egyben Ewinggel karöltve. A filmet, ami nagyobb fesztiválokon még nem szerepelt eddig, már ezen a tavaszon, április 13-én mutatják be a mozikban, és ugyanekkor felkerül a fizetős tartalomszolgáltatók kínálatába is.