Minden idők legfurcsább romantikus filmjei

Ha a mi filmajánlónkat választod, egészen biztosan nem a megszokott romantikázásban lesz részed Valentin-napon!

Plasztik szerelem (2007)

Amikor Lars (Ryan Gosling) bemutatja az interneten megismert brazil lányt, Biancát, a család megdermed a döbbenettől.

Biancát ugyanis egy gumibabagyártó cégtől rendelte

a szociális kapcsolatokban kissé különc férfi. A kisváros orvosának tanácsára a családtagok és az egész város belemegy Lars játékába. Plasztik Bianca pediggyorsan beilleszkedik a közösségbe: egy helyi butik modellje lesz, misére jár, önkéntes munkát vállal a kórházban és elkíséri Larsot élete első házibulijába… Az Én, Tonya és a Szörnyella rendezőjeként ismert Craig Gillespie szatírája.


Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Michel Gondry kultfilmjében Joel (Jim Carrey) döbbenten fedezi fel, hogy Clementine (Kate Winslet) kitöröltette a fejéből kapcsolatuk minden emlékét, ezért ő is aláveti magát az eljárásnak. Ám ahogy a Clementine-nal kapcsolatos emlékei halványulni kezdenek, hirtelen rájön, hogy még mindig szereti a lányt. Az emberi psziché legmélyére kalauzoló érzelmes sci-fi végtelenül szomorú, hiszen már a kapcsolat lezárulta után ismerhetjük meg annak legfontosabb pillanatait.

Charlie Kaufman Oscar-díjjal jutalmazott forgatókönyve pedig az utolsó pillanatig tartogat meglepetéseket.


Harold és Maude (1971)

Harold átlagos, huszonéves gazdag gyerek, aki szabadidejében temetésekre jár és szeret öngyilkosságot színlelni, hogy ráijesszen az őt túlságosan is magához kötő édesanyjára. Maude viszont egyáltalán nem mondható átlagos nyolcvanéves hölgynek, hiszen duzzad az életszeretettől, és mélyen hisz benne, hogy minden nap hozhat valami újat a számára. Amikor Harold találkozik Maude-dal, gyökeresen megváltozik az élete. Az asszony megtanítja a fiúnak, hogy az élet valójában olyasvalami, amit élvezni kell, és ami megadja a lehetőséget arra, hogy az ember jól érezze magát.

Eközben azonban Harold anyja, pszichológusa és szívtelen nagybátyja abban mesterkednek, hogy a fiú az általuk normálisnak tartott módon éljen.

 

Természetesen Haroldé és Maude-é az egyik

10 filmtörténeti jelentőségű csók

A komikustól kezdve a bűbájoson át a vérforralóig – íme 10 olyan csók, ami valamilyen szempontból első helyet foglal el a filmtörténelemben!

Tovább

 

Ollókezű Edward (1990)

Az öreg, különc feltaláló (Vincent Price) egy szép nap barkácsolt magának egy fiút. Az Edward névre keresztelt érző, gondolkodó lény (Johnny Depp) majdnem teljesen kész, már csak a kezei helyén éktelenkednek ollók. Sajnos ott is maradnak, mert az öreg meghal, mielőtt befejezhetné a művét. Edwardra a jószívű Peg (Dianne Wiest) talál rá a lakatlan kastélyban. Magához veszi a elárvult fiút, mert tudja, hogy

a félelmetes külső melegszívű, érző lényt takar.


Edwardot lassan a városka többi lakója is megkedveli, főleg, mivel ollói révén hasznossá tudja tenni magát. A fiú hamarosan beleszeret Peg lányába, a csinos Kimbe (Winona Ryder), ám ez nem mindenkinek nyeri el a tetszését…

Tim Burton fantasyje minden idők egyik legszokatlanabb, mégis legszebb szerelmes története,

amelynek résztvevői, a címszerepet hozó Johnny Depp és a Kimet alakító Winona Ryder a forgatás idején a valóságban is egy párt alkottak.


A titkárnő (2002)

A huszonéves Lee (Maggie Gyllenhaal) elmegyógyintézeti kezelését követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Nyomasztó gyerekkori emlékei elől menekülve találkozgatni kezd középiskolai osztálytársával, s hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában titkárnőként. Újdonsült főnökét, Edward Greyt (James Spader) teljesen rabul ejti a fiatal lány, kapcsolatuk pedig – amelyben központi szerepet kap a tabuk nélküli szexuális vágyak kiélése – hamar túljut a szokásos főnök-alkalmazott viszonyon. Az unalmas irodai munkát szado-mazo játékokkal feldobó páros meséje az egyik legszexibb alkotás, amit láthattunk:

talán ilyesmi lehetne A szürke ötven árnyalata, ha az is jó film lenne.

 

Mi más lehetne az egyik?

A 10 legszexibb film

Ahol csak úgy izzik az erotikus feszültség a szereplők közt.

Tovább

 

500 nap nyár (2009)

A bájos Summer (Zooey Dechanel) váratlanul kiadja Tom (Joseph Gordon-Levitt) útját. Ötszáz napot töltöttek együtt, s a fiatalember képtelen felfogni, hogy a felhőtlen boldogságtól hogyan fajulhattak idáig a dolgok. A lány pedig nem érti, hogy a fiú mit nem ért ezen. Végtére is még a legelején megmondta, hogy ő nem vágyik sem házasságra, sem tartós kapcsolatra, számára pusztán csak egy kaland mindez. Tom megpróbálja végiggondolni a múltat, elemezni az együtt töltött időt, hátha megtalálja a szakítás okát, s hogy hol követett el hibát. Felidézi találkozásukat, amikor Summer belibbent az irodába, és ő első pillantásra fülig beleszeretett. A csodálatos Pókember-filmek rendezőjeként ismert Marc Webb alkotása

az Egy makulátlan elme örök ragyogásához hasonlóan azért szokatlan szerelmes film, mert szintén már utólag beszél a kapcsolatról.


A nő (2013)

Spike Jonze 2013-as rendhagyó szerelmes filmje ember és technológia kapcsolatát vizsgálja, és kényelmetlenül messzire ment a témában, hiszen a sztori szerint a Joaquin Phoenix által alakított magányos főhős, Theodore Twombly író, aki abból él, hogy megható, személyes leveleket ír mások számára, beleszeret a számítógépére letöltött új operációs rendszerbe, Samanthába, aki Scarlett Johansson hangján beszél hozzá. Theodore kapcsolata az okos, érzékeny és vicces „nő”-vel egyre jobban elmélyül, és hát

Jonze nagyon komolyan veszi a polgárpukkasztást,

szóval nem véletlenül választottuk be a film szexjelenetét (igen, jól olvastátok) minden idők leggázabb jeleneteit felsoroló listánkra.

 

Garantált a szekunder szégyen

Minden idők leggázabb jelenetei

Mikor ezeket néztük, olyan szintű szekunder szégyent éreztünk, hogy legszívesebben kirohantunk volna a moziból.

Tovább

 

Halhatatlan szeretők (2013)

Adam (Tom Hiddleston) egy visszavonultan élő vámpír, aki zenészként tengeti életét detroiti lakásában. Egy nap újra találkozik élete szerelmével, a szintén vámpír Eve-vel (Tilda Swinton), aki hátrahagyja addigi életét a marokkói Tangerben, hogy ismét Adammel legyen. Jim Jarmusch filmjében a két ősöreg vámpír vélhetően már csak nevénél fogva is az első emberpárt, Ádámot és Évát jeleníti meg, s mivel a Halhatatlan szeretők ugyanannyira szerelmes film, mint vámpírmozi,

az alkotó csoda szépen mutatja be a szerelmük és kulturáltságuk, szofisztikáltságuk elefántcsonttornyába rejtőző vérszívók századokon át virágzó viszonyát.


Eleven testek (2013)

R (Nicholas Hoult), egy érző, magányos zombi, kinek szívét a bájos és nagyon is élő Julie (Teresa Palmer) ejti rabul.

R ahelyett, hogy felfalná Julie agyát, inkább megmenti a fiatal lányt éhező zombitársaitól.

Julie R-rel való találkozása után apjához (John Malkovich), a kegyetlen zombivadászhoz siet, hogy elújságolja neki a nagy hírt: találkozott egy olyan sráccal, aki nemcsak egy csoszogó, üres tekintetű zombi, hanem valami más.


De az élőhalottaktól rettegő embereket nehéz meggyőzni bármiről is. A háború elkezdődik élők és holtak között, veszélybe sodorva a fiatal szerelmesek jövőjét. Ahogy a Halhatatlan szeretők a romantikát a vámpírmozival házasította össze, úgy az Eleven testek egy másik horroralműfajjal, a zombifilmmel – csak itt komoly és kifinomult helyett halálosan vicces a modor.

És ha az ellenséges környezetben szeretni próbáló tinik, R és Julie meséje egyeseket a Rómeó és Júliára emlékeztet, az nem a véletlen műve!


Alkonyat (2008)

Bella (Kristen Stewart) magának való, különc lány. Amikor az anyja újra férjhez megy, az apjához küldi, egy Forks nevű városkába. Itt váratlan fordulatot vesz az élete, amikor megismerkedik a titokzatos Edwarddal (Robert Pattinson). A fiú nem olyan, mint a többi srác: intelligens, szellemes és különleges, hiszen 1918 óta nem öregedett.

Edward ugyanis halhatatlan, lévén vámpír.

Ám ő nem vérre szomjazik, mivel a családja más életmódot választott.


A két fiatal között szenvedélyes kapcsolat alakul ki – viszont Edward egyre nehezebben képes féken tartani az ösztöneit. Ráadásul régi ellenségei is felbukkannak…

Akinek a Halhatatlan szeretők esetleg túl komolynak és emelkedettnek bizonyulna, a művészfilm helyett a Twilight-franchise részeit is választhatja, ha szerelmes vámpírokra vágyik.

A Stephenie Meyer regényfolyamán alapuló alkotások ráadásul komplett univerzumként működnek, amelyben egy idő után további furcsaságként a romantikázó vérfarkasok is megjelennek.

 

Ez is érdekelhet

10 jó film a szakításról - Valentin-nap utánra

Egy filmes szakítás lehet ugyanúgy dráma, mint komédia, valami új kezdete vagy valami értékes elvesztése - mi mindegyikből szedtünk csokorra Valentín-nap utánra.

Tovább