Mit hoz a november a mozikba?

A rövid válasz: nem sokat. A filmforgalmazók és a mozik nagyon óvatosak, így nagy produkció elvétve kerül elénk ebben a hónapban, a többi inkább amolyan vegyes felvágott.

Sok film nem lesz, az biztos, az első hétre is csak két produkció jutott. Az első az Idiot Prayer – Nick Cave Alone at Alexandra Palace című angol koncertfilm, régi kedvencünkkel, a hórihorgas Nick Cave-vel, a másik pedig az egyetlen komoly, sztárokat felvonultató darab, a Roald Dahl: Boszorkányok családi vígjáték, ahol Anne Hathaway a gyerekekre vadászó boszik főnöke, a rendező Robert Zemeckis, szóval a látvány borítékolhatóan nagyon rendben lesz.

A következő hétre jut egy, reményeink szerint nagyon szerethető magyar vígjáték, a Becsúszó szerelem, amiben egy focihuligán (Ötvös András az Isteni műszakból) és párja egy roma béranyát találnak, mivel nekik nem lehet gyerekük, és hát ebből lesznek a bonyodalmak. Vicces, hogy a Kutyák és macskák 3.: A mancs parancs című amerikai családi vígjáték esetében sem az első, sem a második részre nem emlékszünk, de hátha lesz min nevetni. A Lufi csak nevében kínai filmdráma, valójában a tibeti Pema Tseden munkája, és egy fiatal tibeti pár magánéletét láthatjuk benne. Kapunk még egy zenés dokumentumfilmet, ez a New Orleans: A zene városa, és egy svéd filmdrámát, az Egy humorista életét, amiben egy stand up komikus életét egy, a fellépésére váratlanul betoppanó régi iskolatárs forgatja fel – elő is jönnek az egykori emlékek a sok zaklatásról.

Az Elváltak klubja francia vígjáték pont az, amit a címe ígér, egy csapat elvált lúzer úgy dönt, együtt bulizzák ki magukból a frusztráltságot, és mivel francia vígjátékról van szó, olyan nagyon sokat ne várjunk tőle! Meglepő darab az amerikai Fuss, ahol a főszereplő tinilány legfőbb ellensége az életét eddig kisajátító anyja lesz – utóbbit alakítja Sarah Paulson, aki a Ratchedben már bizonyította, hogy tud ijesztő lenni. A Napsugár című olasz-lengyel filmdrámában egy olasz piti bűnöző és egy terhes lengyel lány áll össze, hogy eladják egy gazdag párnak a lány születendő gyermekét, de nem minden megy terv szerint. És jön még egy magyar film, a Spirál, egy bizarr szerelmi háromszög története Borbély Alexandra és a román Bogdan Dumitrache főszereplésével, amit egy újabb koncertfilm, a Little Mix – LM5: The Tour – A Film követ.

A hónap legszórakoztatóbb filmje várhatóan a Freaky című horrorvígjáték lesz, amiben a sorozatgyilkost alakító Vince Vaughn egy gimnazista lány testébe költözik, az meg az övébe. A Hét kis véletlen  Gothár Péter legújabb vígjátéka, amely egy pesti család életét követi többnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közel-, és távolmúlt emlékeihez. És ennyi a november, ami így belegondolva tényleg elég száraznak ígérkezik.

Update - a a Becsúszó szerelem bemutatóját a film hazai forgalmazója a legújabb kormányintézkedések fényében elnapolta, várhatóan 2021 elején nézhetjük meg.