Nagy dobásra készül a Disney: rég várt folytatások és bővített verziók érkeznek

És még a videójátékiparba is beszáll az egeres cég.

Kezdjük azzal, ami vélhetően mindenkit a legjobban érdekel: milyen animációs folytatások érkeznek a Disney-től. Bár már korábban volt róla szó, most biztossá vált, hogy 2025-ben jön a Zootropolis második része: az állatokkal benépesített világban játszódó krimi első része a Disney egyik legjövedelmezőbb animációs filmje volt, de nagy kérdés, hogy közel egy évtizeddel később (2016-ban mutatták be az első részt) hogyan működik. Hiszen azok, akik annak idején lelkesedtek az első részért, már talán idősek ahhoz, hogy érdekelje őket a folytatás, viszont még nem elég idősek ahhoz, hogy gyerekük legyen, akit elvisznek rá a moziba. De lépjünk tovább, ugorjunk két évet az időben, előre!

Forrás: Disney

 

2026-ban jön a Jégvarázs 3. és a Toy Story 5., az utóbbi a Pixar produkciója, és bár minden folytatásra azt mondták, hogy felesleges, eddig mindegyik elég jó volt ahhoz, érdemes legyen tovább követni a franchise-t. A Jégvarázs-filmek együtt nőttek fel a rajongókkal, és mivel a legkisebb nézők most tinédzserek, minden bizonnyal nekik fog szólni a harmadik rész.

Forrás: Disney

 

Arról már korábban írtunk, hogy készül a 2016-os Vaiana előszereplős változata, mégpedig magával Dwayne Johnsonnal, aki az eredeti animációs filmben is szinkronizált, de most a Disney bejelentette, hogy érkezik a Vaiana 2. is, mégpedig mozikba. Ez azért különleges, mert eredetileg úgy volt, hogy az animációs film sorozat formájában kap folytatást, ám mikor meglátták a felvételeket, a mozi mellett döntöttek.

„Lenyűgözött minket, amit láttunk, és tudtuk, hogy ennek moziban a helye”

– mondta Bob Iger, a Disney vezérigazgatója. Egy rövid videó erejéig mi is megcsodálhatjuk, mire gondolt:

A Vaiana 2. november 27-én kerül az amerikai mozikba, és a leírás alapján a következőről fog szólni: „Miután váratlan hívást kap őseitől, Moanának el kell utaznia Óceánia veszélyes vizeire, hogy olyan kalandba keveredjen, amilyenben még sosem volt része.”

Az egeres cég azonban nem csak új animációs filmeket jelentett be, hanem azt is, hogy partnerséget köt az Epic Games-szel, a Fortnite című videójáték kiadójával, és kisebbségi részesedést szerez az üzletből. A Disney azt nyilatkozta, hogy

egy „szórakoztató univerzumon” dolgoznak az Epic-kel, ami a Pixar, a Marvel és a Star Wars rajongói számára készül.

Játék és film után még egy kis zene: Taylor Swift: The Eras Tour március 15-én kerül fel a Disney+-ra, ám ez a verzió némileg el fog térni a moziban látott koncertfilmhez képest, ugyanis

öt új dal lesz benne,

és a címe is más: Eras Tour (Taylor's Version). Hogy pontosan melyik ez az öt szám, az egyelőre még nem publikus.

(via Slashfilm, The Guardian, Deadline, The Guardian)