Nálunk is újra bemutatják a Schindler listáját

Január 27-től lesz újra nézhető Steven Spielberg holokausztdrámája.

Ahogy arról korábban már írtunk, a film bemutatásának idén van a 25. évfordulója. Ebből az alkalomból pedig a rendező nemcsak adott egy tőle ritkaságszámba menő interjút, de az amerikai mozik újra forgalmazni kezdték az alkotást.

A Schindler listáját hamarosan a magyar közönség is újranézheti: 2019. január 27-én, vasárnap, a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján kerül újra a magyar mozikba. Ráadásul egy digitálisan felújított verziót láthatunk, Steven Spielberg bevezetőjével.

Spielberg hét Oscar-díjjal (köztük rendezői Oscarral) jutalmazott műve Thomas Keneally könyve alapján megtörtént eseményeket dolgoz fel. Főhőse egy Oskar Schindler nevű kemény szívű német iparos (Liam Neeson alakításában), aki a II. világháború alatt eleinte csak az olcsó munkaerő miatt alkalmaz zsidókat a gyáraiban, majd segíteni kezd a koncentrációs táborokban szenvedő embereken, és üzeme a zsidók egyetlen menedékévé válik.

Az Endlösung előtt pedig ő is végleges lépésre szánja el magát: összeállít egy az 1100 nevet tartalmazó listát, amelynek résztvevői kalandos úton, de megmenekülnek a krematóriumokból, mivel a termelés szempontjából nélkülözhetetlen munkásoknak minősítteti őket, és gyárát (velük együtt) áttelepíti a cseh-lengyel határra, Brinnlitzbe, egy biztonságos helyre.


(via UIP-Duna Film)