Návai Anikó mintha sértődött kommentháborúba kezdett volna

Kikelt magából és megírta, hogy mit gondol a tisztelt Filmszakértő úr gondolatairól. A poszt jelenleg 4 lájknál tart.

Ismét hatalmas visszatérést mutatott be Návai Anikó, a hollywoodi filmes nagykövetünk. A Hello Hollywoodból Facebook oldala a megszokottnál csendesebb volt az utóbbi időszakban, egész pontosan azóta, hogy kiderült az exkluzív interjúit innen-onnan ollózza össze. Pont egy éve volt, hogy a Mokkában torzította a valóságot az akkori Golden Globe-gálával kapcsolatban. Most is ezzel a témával hozta magát pozícióba. 

Már a TV2 reggeli műsorában sem őt kapcsolták telefonon, hogy mondjon valamit a nagyszabású show-ról, amit idén is bojkottáltak egyesek - többek között az ismét óriási népszerűségnek örvendő Brendan Fraser, aki azért nem ment el a díjátadóra, mert az anyja nem egy hipokritát nevelt, utalt ezzel arra, hogy a néhány éve kirobbant botrányt azért nem lehet csak úgy semmissé tenni. 

Forrás: YouTube / Hello Hollywood

 

Tehát a TV2 sem és az RTL sem őt kereste, hogy szakértse meg a Golden Globe-ot. (Illetve, lehet, hogy keresték, de végül nem ő szólalt meg egyik helyen sem, mint a HFPA egyik tagja. Viszont az RTL Reggeli című műsorában elhangzott dolgokra úgy érezte, reagálnia kell, ezért egy Facebook-posztban állt bele Dudás Viktor filmszakértőbe.

Návai, mint egy tényellenőrző újságíró, a beszélgetés során elhangzott mondatokat idézve és timecode-dal jelölve “szedte ízekre” Dudást. Hogy a tárgyi tévedések, amiket a hollywoodi tudósító felhoz mennyire validak, hogy pontosan miként is szólnak azok a rasszizmusról, adócsalásról és korrupcióról szóló vádak, azt itt (Botrány és bojkott: vége a Golden Globe-nak?) lehet ellenőrizni. 

A rasszizmust cáfolni próbáló rész egész tényszerűen indul, majd jön a maszatolás, a másikra mutogatás.


az HFPA-nek a nyolcvanas években volt afro-amerikai elnöke és 10 évig afro-amerikai titkára, viszont a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírókat nyilvántartó MPA (melynek alapján a stúdiók meghívják a tudósítókat a sajtónapokra) egyetlen külföldi lapnak író afro-amerikai újságírót sem jegyzett egész mostanáig.

Dudás Viktor reagált is egy hosszabb komment formájában. Írja, hogy azt kár tagadni, hogy a HFPA nehéz időkön megy keresztül, majd bizonyos esetekben mentegetőzik, hogy az interjú készültekor például nem volt birtokában olyan infóknak, amiknek ennek a bejegyzésnek az élesedésékor már igen, például, hogy kik és miért nem tudtak elmenni a gálára. Aztán a gála korábbi tévés közvetítéseit firtató részre reflektálva sokat sejtetően kiemeli a 2008-as évet, amikor a forgatókönyvírók sztrájkja miatt elmaradt a nagy díjátadó. Nem írja le konkrétan, csak utal rá, hogy 

Erre nyilván te is emlékszel. Mint nyilván arról is lehet tudomásod, hogy mi állt anno az FCC indoklásában. Úgy vélem ezt nem nekem kellene felrónod.

Návai Anikó válasza nem maradt el, ami egy tökéletes troll komment.

Kedves Filmszakértő, felületes, pontatlan válaszod megerősíti, hogy másutt kellene keresned a szakértést. Sok sikert! 

Itt tart most a nagy balhé. A poszt jelenleg ennél a két kommentnél bele is állt a földbe. A bejegyzés pedig négy lájkot szedett össze 2023. január 30-ig. Nem csoda, hogy elkerülte mindenki figyelmét a két filmes guru online háborúja.