Neked feltűnt az Alien: Romulus rejtett utalása?

A most nyilvánosságra hozott teaser egy perce csodás hommage a klasszikus első rész előtt.

Ahogy arról korábban már írtunk, A nyolcadik utas: a Halál után 57 évvel játszódó, a magyar mozikban augusztus 15-én bemutatandó Alien: Romulus

visszatér a gyökereihez,

azaz egy vadonatúj csapatot követhetünk ugyan, de egészen hasonló kulisszák és körülmények között, mint az 1979-es klasszikus filmben.

A Fede Álvarez által Ridley Scott produceri bábáskodása alatt rendezett mű a teaser ígérete szerint ugyanazt a klausztrofóbiás hangulatot hordozza, mint az első Alien-mozi, szóval minden jel arra vall, hogy a hagyományos sci-fi helyett visszatérnek a kísértetházas horrorhoz. Az egyperces, nagyon sűrű és félelmetes kedvcsinálóban van minden, ami kell, gyilkos arctámadóktól kezdve nagy létszámú, változatos asztronautacsapaton át magányosan küzdő hősnőig.


Van azonban egyetlen mozzanat, ami végképp eldönti, hogy amit látunk, nemcsak ugyanazon világ elemeinek a használata, hanem konkrét főhajtás a Ridley Scott-alkotás előtt.

A teaser ugyanis ugyanazt a nyugtalanító szirénahangot használja aláfestésként, mint ami annak idején A nyolcadik utas: a Halál előzetesében is szerepelt.

Mindez pedig nemcsak a rendkívül félelmetes hangulatot alapozza meg, de egyértelművé teszi, hogy több évtized kihagyás után végre megint valami olyasmit láthatunk az Alien-franchise-on belül, ami emlékeztet a kultikus első filmre, és mindazon eszközökre, amik olyan kiválóvá tették. A rajongók a nem túl jól sikerült Prometheus és Alien: Covenant után már nagyon ki vannak éhezve egy méltó folytatásra –

a teaser pedig arra utal, hogy ezúttal talán meg is kapják.


(via ScreenRant)

 

Ez is érdekelhet

Sikerül-e megtörnie az Alien: Romulusnak a xenomorph átkát?

Az idén érkező folytatás sikere sokak szerint azon áll vagy bukik, hogy hogyan fogja megragadni a gyilkos alien alakját – szó szerint értve és képletesen véve egyaránt.

Tovább