Nem Robin Williamset fogja utánozni Will Smith az új Aladdinban

A sztár saját Dzsinit alkotott a Disney készülő élőszereplős verziójában.

A Jumanji-újra után újabb filmből készül remake, amit a néhai komikus tett ikonikussá. Az 1992-es Disney-rajzfilm, az Aladdin nagyrészt Robin Williams hozzájárulásának köszönhetően vált halhatatlanná: ő volt ugyanis a csodalámpából előbújt dzsinn, azaz Dzsini szinkronhangja. A jelenleg zajló mozis rendezvényen, a CinemaConon a Disney most felfedett pár részletet a készülő élőszereplős remake-ből.

Az új verzióban Dzsinit tehát Will Smith fogja megformálni, aki Robin Williams zseniális impróinak imitálása helyett inkább saját korábbi kultikus szerepeiből rak bele a figurába: elsősorban a Kaliforniába jöttem című sorozat Fresh Prince-ét és A randiguru Hitch-ét fogja megidézni alakításával.

A rajzfilmklasszikus. Forrás: port

 

De nem a dzsinn figurájának újraértelmezése lesz az egyetlen radikális változás az Aladdinban, hiszen a reboot direktora nem más, mint az akciófilmes rendező, Guy Rithcie, aki itt is eléggé ráhajtott a kidolgozott akciójelenetekre. A Las Vegas-i eseményen jelenlévő mozitulajdonosoknak a Disney be is mutatott egy kis kedvcsináló előzetest, amelyen a szultán emberei elől menekülő, tetőkön ugráló, utcákon rohangáló Aladdin volt látható, Mena Massoud alakításában.

 

 

Az új Aladdinban ugyanakkor nem fog túltengeni a tesztoszteron, hiszen feminista nézőpontból is modernizálták, vagyis sokkal nagyobb szerepe lesz benne Jázmin hercegnőnek, akit Naomi Scott (Power Rangers) játszik.

„Az én Jázminom egy erős nő, aki mindig kimondja, amit gondol”

– nyilatkozta a fiatal színésznő. A Disney beharangozója szerint az eddig felsoroltakon kívül a zene is vadonatúj lesz a jövő májusban érkező remake-ben, amelyben rengeteg látványos táncjelenet is vár majd ránk.


(via Variety)