Nem veszik el a Red Sonját a nemi erőszakkal vádolt Bryan Singertől

A filmet gyártó stúdió kitart a pedofíliával gyanúsított rendező mellett.

Ahogy arról korábban már írtunk, a Közönséges bűnözők és az X-Men filmek rendezőjeként ismert Singer tavaly szeptember óta dolgozik a Millennium Filmsnél a Vörös Szonja című akciófilm-klasszikus rebootján. Arról is beszámoltunk, hogy a héten derült ki: a korábbiak mellett újabb négy férfi vádolja szexuális zaklatással az alkotót: közülük többen nemi erőszakról számoltak be, és mindegyikük 18 évesnél fiatalabb volt az incidensek idején.

A Millennium Films azonban a Variety kérdésére most nyilvánosságra hozta, hogy az állítások ellenére továbbra is Bryan Singer az új Red Sonja rendezője. A céget vezető Avi Lerner azt állítja, számára a direktor által rendezett Bohém rapszódia (ezt a munkát valóban Singer kezdte el, de később kirúgták a projekttől – a szerk.) több mint 800 millió dolláros bevétele a garancia az alkotó éleslátására és figyelemre méltó fantáziájára.

Bryan Singer. Forrás: Jason LaVeris / FilmMagic / Getty Images

 

„Meg tudom különböztetni a hamis hírek vezérelte döntéseket a valódi helyzettől,

és nagyon is ki vagyok békülve ezzel a döntésemmel. Amerikában az emberek ugyanis addig ártatlanok, amíg az ellenkezőjét be nem bizonyítják” – nyilatkozta Lerner.

Nem mindenki olyan megengedő egyébként, mint a Millenniumot vezető szakember. A Singer által rendezett Bohém rapszódia például az új vádak hatására valószínűleg elesik a meleg közösség által odaítélt GLAAD Award-jelöléseitől, ahogy a Légió című sorozat gyártói már tavaly eltávolították a rendezőt a széria executive producerei közül, és ügynöksége, a WME is ejtette. A Millennium Films ellen egyébként 2017-ben jogi eljárás indult, mert a színésznők és más női alkalmazottak számára megalázó munkahelyi környezetet teremtett.


(via Variety)