Nikotinmérgezést kapott Benedict Cumberbatch egy szerep kedvéért

És még a fürdést is hanyagolta, hogy érezzék az emberek a szagát.

December elején érkezik a Netflixre Benedict Cumberbatch új filmje, A kutya karmai közt, amelyért az idei Velencei Filmfesztiválon Jane Campion megkapta a legjobb rendezőnek járó díjat. Az 1925-ben játszódó történet szerint a Cumberbatch által alakított érdes modorú farmer nehezen viseli, hogy testvére és üzleti partnere (Jesse Plemons) talál magának egy új feleséget, akinek már van egy tinédzser fia, és a fivérek közt egyre feszültebbé válik a viszony.

Cumberbatch a bemutató kapcsán elárulta az Esquire magazinnak, hogy annyira beleélte magát a szerepbe, amennyire csak lehetett. Megtanulta fél kézzel sodorni a cigarettát, és azt is szívta a felvételek alatt, természetesen füstszűrő nélkül. A végeredmény: háromszor is nikotinmérgezést kapott a forgatás alatt.

A színész emellett a kovácsmesterség alapjait is elsajátította, a rendezőt meg is lepte egy saját készítésű lópatkóval, de asztalosként is helytállt, kifaragott néhány miniatűr fabútort is.

Az 1920-as évek Montanájában a fürdés se volt akkora divat, mint manapság, úgyhogy a színész a hitelesség érdekében nem is nagyon mosdott.

Azt akartam, hogy beborítson az a bűzréteg, hogy tudják az emberek, akikkel egy szobában vagyok, hogy milyen a szagom.”

Cumberbatch azért bevallja, hogy amikor elment ebédelni a rendezővel és a barátaival, szégyellte a bukéját, de sajnálta a takarítót is a hotelszobájában. Sokszor ráadásul annyira fullba tolta a method actinget, hogy a saját nevére sem reagált.

Via: Esquire