Önkéntes száműzetésbe vonult Jamie Dornan A szürke ötven árnyalata buktája után

Habár a szoftpornó tette világszerte ismertté a színészt, a kritikusok alaposan leszedték a keresztvizet a filmről.

Az északír színészt a BBC Radio 4 egyik műsorában kérdezgették a pályájáról és arról, hogy milyen érzés volt, amikor A szürke ötven árnyalata premierjét követően a kritika brutálisan elmarasztalta a filmet – amire Dornan egészen őszintén válaszolt, és feltárta, hogy családjával együtt bujkálni kényszerült, mivel úgy érezte, nevetségessé vált. Ami főleg ahhoz képest volt nagy pofon, hogy előtte egy, a filmes szaksajtó által kifejezetten felmagasztalt alkotásban szerepelt.

„Úgy fogalmaznék, hogy

elbujdokoltam szégyenemben.

A hátam mögött a Hajszáért kapott BAFTA-jelölésekkel, karrierfordító kritikákkal és azzal az egész őrülettel, amit a sorozat hozott, megérkeztem egyenesen… a nevetségességbe. Szóval leruccantunk Sam és Aaron Taylor-Johnson házába (A szürke ötven árnyalata rendezője és színész férje – a szerk.).

Dornan a 2022-es Oscar-gálán. Forrás: Mike Coppola / Getty Images


Ők nem voltak ott. Nagyon kedvesen felajánlották nekünk a hétvégi házukat, szóval afféle önkéntes száműzetésbe vonulhattunk egy időre, és elzártuk magunkat a világtól egy darabig” – mesélte a színész az interjúban. „De a film olyan sok pénzt hozott, hogy szinte azonnal zöld utat kapott a folytatás, majd a harmadik rész is. Ami kicsit fura érzés volt, mivel a szerződésem miatt muszáj volt megcsinálnom őket,

és persze tudtam, hogy majd még több megszégyenítés következik”

– tette hozzá.

Korábban egyébként egy podcastben a sztár elmesélte, hogy már az első film leforgatása előtt számított rá, hogy a rajongók imádni, a kritikusok pedig gyűlölni fogják A szürke ötven árnyalata című regény adaptációját, így egyenesen megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy mégsem ő kapta a férfi főszerepet, hanem Charlie Hunnam. Hunnam azonban váratlanul kikerült a projektből, így mégis Dornan játszhatta el a BDSM-ben utazó gazdag szépfiú, Christan Grey karakterét.


(via Variety)

 

A Hajsza tényleg nagyon jó

Az elmúlt tíz év legjobb brit bűnügyi sorozatai

A nemrég debütált netflixes Maradj mellettem példája is bizonyítja, hogy a közönség imádja a Nagy-Britanniából érkező krimiket. Mutatjuk, mit érdemes még nézni a 2010-es és ’20-as évekből, ha esetleg kimaradt volna!

Tovább