Ötödik rész is készül Keanu Reeves John Wick franchise-ához

A Lionsgate stúdió a negyedik filmet már tavaly májusban bejelentette – most úgy döntöttek, azzal közel egy időben leforgatják a John Wick 5-öt is.

„Nagyon elfoglaltak vagyunk a John Wick című akciófranchise-unk következő két darabja forgatókönyvének a fejlesztésével, amelyek közül a John Wick 4. 2022-ben a háborús hősök emléknapjának hétvégéjén (azaz a május 30-át megelőző napokban – a szerk.) debütál a mozikban.

És azt reméljük, a negyedik résszel együtt a John Wick 5-öt is leforgathatjuk, amint Keanu a jövő év elején elérhetővé válik”

– jelentette be Jon Feltheimer, a Lionsgate vezérigazgatója.

Az eredetileg már 2021. május 21-re betervezett John Wick 4. premierjét azért halasztották 2022. május 27-re, mivel a koronavírus okozta produkciós leállások miatt nem tudták időben megkezdeni a forgatását. Így logikusnak tűnik, hogy ha jövőre végre el tudnak kezdeni forgatni, akkor rögtön két filmet is készítsenek, gyors egymásutánban.

John Wick: 3. felvonás – Parabellum. Forrás: Freeman Film.

 

A John Wick 5. premierdátumát még nem nevezték meg, ahogy igazából a negyedik részről sem tudni egyéb részletet a bemutató időpontján kívül. Nem csoda ugyanakkor, hogy a stúdió ilyen lelkes az egyre szaporodó folytatásokat illetően, hiszen a franchise első három darabja mind kritikailag, mind a mozipénztáraknál hatalmas siker volt. A 2014-es John Wick, a 2017-es John Wick: 2. felvonás és a 2019-es John Wick: 3. felvonás – Parabellum összesen mintegy 584 millió dolláros bevételre tett szert.

A bérgyilkosokat üldöző és bérgyilkosok által üldözött karakter univerzumát pedig a folytatásokon túl is bővítik. A Starz tévé berkeiben jelenleg is dolgoznak egy The Continental című előzménysorozaton (ami a John Wick filmek fontos helyszínét jelentő, a bérgyilkosoknak biztonságos szállást és életteret biztosító hotelről fog szólni), a Lionsgate pedig tavaly októberben bejelentette egy Ballerina című spin-off munkálatait, amit Len Wiseman rendez, és amelynek középpontjában egy fiatal balett-táncosnő áll, aki valójában képzett bérgyilkos, és csak az hajtja, hogy véres bosszút álljon családja kiirtásáért.


(via IndieWire)