Ridley Scott titkolta a színészek előtt, miért forgatják újra Kevin Spacey jeleneteit

Tegnap futott be a "helycserés támadással" készülő film, A világ összes pénze (All the Money in the World) előzetese, amelyben Kevin Spacey helyett már Christopher Plummer játssza J. Paul Gettyt.

A rendező november 9-én közölte, hogy a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey helyére Christopher Plummert szerződtette. Bele is kezdtek tüstént az érintett jelenetek újraforgatásába, ugyanis elég szűk a határidő: Scottnak december 4-ig be kellene fejeznie a filmet, ugyanis eddig kell levetíteni a Hollywood Foreign Press Assn. számára: ez a szervezet dönthet a Golden Globe-jelölésekről. Úgy tűnik, Scottnak sikerül a bravúr, és be fogja tudni fejezni a filmet. 


A rendező most először beszélt a színészváltásról is. Az Entertainment Weeklynek nyilatkozva elmondta, hogy épp az Abbey Road stúdióban dolgozott a fim zenéjén, amikor megtudta, mivel gyanúsítják Spacey-t.

"Ott ültem, gondolkodtam rajta, és felfogtam, hogy ezt nem tehetjük. Nem tolerálhatsz semmi ilyen és ehhez hasonló viselkedést. Ez hatással van a filmre is. Nem hagyhatjuk, hogy egyetlen ember cselekedete negatívan befolyásolja az összes többi ember nagyszerű munkáját. Ez ilyen egyszerű."


Scott rögtön felhívta Plummert, és megbeszéltek egy titkos találkozót New Yorkban, ahol a színész bele is egyezett a helyettesítésbe. Miután újra biztosították a filmes helyszíneket, fel kellett hívni a többi színészt is, hogy újraforgassák a kérdéses jeleneteket - mindezt anélkül,hogy tudnák az okokat. A rendező azt is elmondta, hogy Spacey-vel nem beszélt konkrétan a leváltásáról. A színész felhívta őt, hogy bocsánatot kérjen, de Scott döntése megmásíthatatlan volt. A rendező arról is beszélt, hogy ő korábban semmit nem tudott Spacey ügyeiről, és a forgatáson sem tűnt fel neki semmi különös.
Scott szerint a stúdió kissé szkeptikus volt, hogy el tud-e időben készülni a december 22-i határidőre az újraforgatással, de a rendező biztos a dolgában. Az újraforgatott jeleneteket november 20-29. között készítették Rómában Plummerrel, Michelle Williams-szel és Mark Wahlberggel, és a vágó éjszakánként dolgozott, hogy időben elkészüljenek.


"Tudom, hogy elkészülök. Olyan vagyok, mint a villám."

via Vulture