Rihanna is benne lesz Luc Besson látványos sci-fijében

A Valerian a '70-es évek francia kultképregénye volt, George Lucas is innen lopta a bikinis űrhercegnőt.

Óriási várakozás és média hype közepette készül Luc Besson új sci-fije, a Valerian és az ezer bolygó városa. A napokban már kiszivárgott egy pár másodperces videó a két főszereplőről, Dane DeHaan-ról és Cara Delevingne-ről, akik a film két kalandos életű űrügynökét, a távoli jövő bolygóközi rendfenntartóit, Valeriant és Laureline-t alakítják majd. Íme a régóta várt előzetes:

És mostanra kiderült, hogy Rihanna is szerepelni fog a filmben: az Alpha nevű, 17 milliós csodabazárrá fejlődött, dimenzióközi űrváros díváját fogja alakítani.

Forrás: Europa Corp

Luc Besson nem is csinált titkot abból, miért adott szerepet RIhannának is a filmben: nagy csodálója a barbadosi énekesnőnek, aki százezres rajongótábort tud összecsődíteni minden egyes stadionbulijára. Ráadásul filmet is forgatott már (a rosszemlékű Csatahajót ugye), így rutinosan együtt tudtak dolgozni a forgatáson. Luc Besson szerint Rihanna nagyon profin megcsinált mindent, amit kértek tőle - és nagyon sok mindent kértek tőle.

Forrás: EuropaCorp

Luc Besson emellett rengeteg részletet kiszivárogtatott már a filmből, ezen a két képen például a Szárnyas fejvadász és a Star Wars-filmek nagyvárosait idéző Alpha űrbázis nyüzsgő mindennapjait mutatja be: ez az a hely, ahonnan a galaxis minden szegletéből érkeznek üzletemberek és kalandorok, hogy végre megcsinálhassák a szerencséjüket.

Forrás: Europa Corp

Ők a Kortan Dahuk faj képviselői, akikkel az emberiség 2135-ben találkozott először, amikor az űrhajóikkal megérkeztek az Alpha bázisra. Szülőbolygójuk a Kas-ônar, 5000 fényévnyire a Földtől. Harmóniára és békére törekvő, veterán űrjáró nép, akiknek nagy rutinjuk van már a mindenféle idegen fajzatok közötti kommunikációban.

Forrás: EuropaCorp

Ezekről a kacsacsőrű, szárnyas alakokról viszont egyelőre nem sokat lehet tudni:

Forrás: Europa Corp

Ami viszont biztos: Luc Besson azon dolgozik, hogy a Valerian legalább akkora kultfilm legyen, mint Az ötödik elem volt, és anyagilag is legyen akkora siker, hogy franchise-ként folytathassa. Már csak azért is, mivel az 1967 óta futó Valerian képregény volt (a Flash Gordon mellett persze) minden space fantasy ősatyja, ami nélkül ma nem lenne ennyi rajongója a Star Warsnak, a Star Treknek és A galaxis őrzőinek sem. És hogy ez a párhuzam nem légből kapott, azt mi sem mutatja jobban, mint hogy George Lucas maga is akkora Valerian-rajongó volt a '70-es években, hogy simán lenyúlta a bikinis hercegnőt, a lefagyasztott csillagközi kalandort és a középkori páncélba bújt főgonoszt a saját űrmeséjébe:

Forrás: Pilote / Lucasfilm

Reméljük, a Valerian tényleg Európa frappáns válasza lesz a Star Wars 7-re és A galaxis őrzőire, nem pedig egy kicsi, savanyú Jupiter felemelkedése. (via Movieweb)